Ridicarea vizelor poate aduce un plus de 10.000 de turisti din Republica Moldova

Ridicarea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova care calatoresc in spatiul Schengen, dar si campaniile viitoare de promovare la Chisinau a destinatiilor romanesti, vor aduce in Romania un plus de peste 10.000 de turisti din tara vecina in acest an, estimeaza Razvan Filipescu, presedintele ANT.

"Ne asteptam ca in acest an, dupa ridicarea vizelor, sa avem un plus de peste 10.000 de turisti din Republica Moldova. In anul 2013 au venit in Romania aproximativ 33.000 de turisti din aceasta tara, iar in 2012, circa 29.000", a declarat Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), prezent la un targ de turism care se desfasoara intre 10 si 13 aprilie la Chisinau.

El spune ca Romania va incepe in luna septembrie o campanie de promovarea outdoor la Chisinau si in media din Republica Moldova, care va dura un an si va costa 300.000 de euro. Vor fi promovate litoralul romanesc, statiunile balneare, printre care Vatra Dornei, Slanic Moldova si Sovata, city break-urile in Bucuresti si Iasi, Valea Prahovei si croazierele pe Dunare.

"Am constatat ca Delta Dunarii este o destinatie care prezinta interes pentru turistii din Republica Moldova", a mai spus Filipescu. La standul Romaniei din targul de la Chisinau si-au expus ofertele 16 firme din tara, si alte cateva societati de turism, care au venit cu standuri proprii, scrie Mediafax.

Parlamentul European si Consiliul European au luat recent decizia finala privind includerea Republicii Moldova pe lista tarilor ai caror cetateni nu vor mai avea nevoie de vize, incepand cu 28 aprilie, pentru a calatori in Spatiul Schengen.

Citeste si:
COVID-19 | Sondaj: europenii și americanii vor călători cu 15% mai...
COVID-19 | Sondaj: europenii...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

De eliminarea vizelor vor beneficia doar cetatenii din Republica Moldova care detin un pasaport biometric. Ridicarea vizelor nu inseamna ca moldovenii vor putea intra in spatiul Schengen pentru a munci, ci doar in scopuri turistice, pentru o perioada de 90 de zile.

Sursa foto: Turisti/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri