Diferenta fata de tarile din estul Europei, precum Bulgaria, Romania, Ungaria si Cehia, este datorata preturilor mai mici din acest tari si efectului cursului de schimb. Pentru turistii austrieci, cea mai buna valoare a banilor poate fi obtinuta in Bulgaria (207 euro), Romania (184 euro), Cehia (174 euro) si Ungaria (181 euro). Analiza biroului austriac de statisitca include 28 de tari, cele mai mai multe din Europa.

In Croatia, o importanta destinatie turistica, raportul este pentru un austriac de 140 de euro la fiecare 100 de euro cheltuiti. La polul opus, se situeaza Elvetia si Danemarca, cele mai scumpe doua destinatii, unde austriecii trebuie sa plateasca 100 de euro la bunuri si servicii pentru care ar cheltui acasa doar 75 de euro. Suedia (81 de euro) si Australia (82 de euro), sunt, de asemenea, destinatii scumpe.

Cursul puternic al euro in raport cu multe monede, dar si difrentele de preturi, ofera avantaje turistilor europeni si in tari din afara UE. Astfel, in Statele Unite, un austriac poate face cu 100 de euro achizitii care l-ar costa in Austria 117 euro, in timp ce in Mexic poate cumpara marfuri si servicii pentru care ar plati acasa 164 de euro.

In zona euro, diferentele s-au mentinut pe parcursul anului 2013 fata de anul anterior. Astfel, Irlanda a ramas cea mai scumpa tara (cu 88 de euro), in timp ce Germania (108 euro), Cipru (113 euro),Spania (117 euro), Grecia (121 euro) si Slovenia (122 euro) ofera austriecilor posibilitatea sa cumpere mai ieftin comparativ cu tara lor. Mai multe tari se situeaza la un nivel apropiat cu Austria, respectiv Italia, la egalitate, precum si Marea Britanie, Olanda, Belgia si Franta, toate in intervalul 96-99 de euro.