Aceasta schimbare faciliteaza accesul pasagerilor la conexiuni transantlantice mai rapide catre anumite destinatii din Statele Unite ale Americii si Asia, cum ar fi New York, San Francisco, Dallas sau Tokyo. De asemenea, devansarea orei de decolare din Bucuresti permite pasagerilor posibilitatea unei calatorii de o zi la Londra, zborul de intors fiind programat la ora 17:30, ora Londrei.

Orarul de zbor British Airways valabil incepand din 27 octombrie 2014:

  • Luni, marti, joi si vineri - ora de decolare de pe Aeroportul Otopeni este 07:50, urmand sa aterizeze pe Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow la ora 09:35, ora locala.
  • Miercuri - ora de decolare de pe Aeroportul Otopeni este 08:00, urmand sa aterizeze pe Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow la ora 09:45, ora locala.
  • Sambata si duminica - ora de decolare de pe Aeroportul Otopeni este 08:10, urmand sa aterizeze pe Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow la ora 09:55, ora locala.

Oaspetii British Airways care opteaza pentru bilete de tipul “hand baggage-only” se pot bucura in continuare de oferta British Airways in ceea ce priveste dimensiunile bagajului de mana (56cm x 45cm x 25cm), plus o poseta sau o geanta de laptop. Biletele de tipul “hand-baggage only” le permit pasagerilor sa isi creeze rezervarile, fie folosindu-se de flexibilitatea disponibila pentru una sau chiar ambele directii ale calatoriei, fie datorita reducerii de pret acordate celor care nu au bagaj de cala.