Malaysia Airlines a deviat deasupra Siriei unul dintre zborurile sale pentru a evita traversarea spatiului aerian ucrainean dupa prabusirea uneia dintre aeronavele sale, a confirmat compania, care subliniaza ca aceasta ruta a fost decisa in acord cu reglementarile internationale, relateaza AFP.

Zborul MH4, pe ruta Londra-Kuala Lumpur, a urmat o traiectorie aprobata de Organizatia de aviatie civila internationala (ICAO), a anuntat compania nationala intr-un comunicat publicat luni seara, citat de Mediafax.

"Spatiul aerian sirian nu era supus restrictiilor. De-a lungul traseului, MH004 s-a aflat intr-un spatiu aerian aprobat de ICAO", a adaugat compania.

De la prabusirea avionului Boeing al Malaysia Airlines (zborul MH17), joi, in Ucraina, doborat foarte probabil de o racheta, zeci de companii si-au modificat planurile de zbor pentru a evita aceasta regiune situata in apropiere de frontiera rusa, devastata de conflictul dintre separatistii prorusi si fortele loiale Kievului.

Avioanele Airbus A380 care se deplaseaza pe ruta Londra-Kuala Lumpur (cu numarul de cod MH4) survoleaza de obicei Turcia, potrivit Flightradar24, site-ul prin care se poate consulta in timp real traficul aerian in lume.

Dar el a semnalat luni ca MH4 a survolat duminica Siria, tara devastata de un razboi civil.

"Din ceea ce stim, MH4 a fost singurul zbor transcontinental care a survolat Siria", a scris site-ul pe contul sau de Twitter.

Zborul MH17 al Malaysia Airlines se deplasa de la Amsterdam la Kuala Lumpur si transporta joi 298 de persoane la bord, dintre care 193 de olandezi. Avionul s-a prabusit, doborat probabil de o racheta sol-aer, lansata, potrivit Statelor Unite, din zona controlata de rebelii prorusi.

Acesta este al doilea avion de linie pierdut de Malaysia Airlines in patru luni, dupa disparitia MH370, care se deplasa de la Beijing la Kuala Lumpur. Niciun fragment din acest avion nu a fost gasit, dar expertii apreciaza ca avionul s-a scufundat in sudul Oceanului Indian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri