In Raportul Comisiei Europene pentru Turism "Tendinte si Perspective", in trimestrul II al anului 2014, Romania se situeaza pe locul 10 din 23 de tari din punctul de vedere al cresterii numarului sosirilor turistilor in Europa.

Conform Raportului Comisiei Europene pentru Turism, Romania se afla pe locul 4 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din China, pe locul 5 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din Olanda, pe locul 7 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din Statele Unite, pe locul 9 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din Marea Britanie, pe locul 9 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din Franta si pe locul 10 privind numarul turistilor sositi din Germania.

Mai mult, autoritatile sustin ca numarul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croaziera in Constanta a crescut cu aproximativ 20% fata de anul trecut.

Citeste si:

Totodata, operatori din industria aviatiei dezvolta noi rute cu destinatia principala Romania ( RyanAir, WizzAir, Fly Romania). Ca urmare a cresterii numarului de turisti din Republica Moldova si Israel, DIMMMAT va avea campanii de promovare pentru Romania si in aceste tari.

Pentru a atinge obiectivele strategice de promovarei turistica, Romania participa, în 2014, prin Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, la 37 de targuri internationale in Germania, Spania, SUA, Japonia, China si Marea Britanie.

Sursa foto: Romania pe harta/Shutterstock.com