Numarul turistilor straini a crescut in primele cinci luni din 2014 cu 10,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), se arata intr-un comunicat DIMMMAT (Departamentul pentru Inteprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism).

In Raportul Comisiei Europene pentru Turism "Tendinte si Perspective", in trimestrul II al anului 2014, Romania se situeaza pe locul 10 din 23 de tari din punctul de vedere al cresterii numarului sosirilor turistilor in Europa.

Conform Raportului Comisiei Europene pentru Turism, Romania se afla pe locul 4 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din China, pe locul 5 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din Olanda, pe locul 7 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din Statele Unite, pe locul 9 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din Marea Britanie, pe locul 9 in ceea ce priveste numarul turistilor sositi din Franta si pe locul 10 privind numarul turistilor sositi din Germania.

Mai mult, autoritatile sustin ca numarul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croaziera in Constanta a crescut cu aproximativ 20% fata de anul trecut.

Totodata, operatori din industria aviatiei dezvolta noi rute cu destinatia principala Romania ( RyanAir, WizzAir, Fly Romania). Ca urmare a cresterii numarului de turisti din Republica Moldova si Israel, DIMMMAT va avea campanii de promovare pentru Romania si in aceste tari.

Pentru a atinge obiectivele strategice de promovarei turistica, Romania participa, în 2014, prin Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, la 37 de targuri internationale in Germania, Spania, SUA, Japonia, China si Marea Britanie.

Sursa foto: Romania pe harta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri