Circa 250.000 de turisti din SUA si Canada vor vizita Romania in acest an, iar cele mai cunoscute si mai populare zone si atractii turistice, in randul turistilor din SUA, sunt sudul Transilvaniei, Bucurestiul, castelele Peles si Bran si manastirile din Bucovina, a declarat, pentru News.ro, seful Biroului National de Turism al Romaniei din America de Nord, Simion Alb.

In 2016, Romania a primit 232.046 turisti si vizitatori din America de Nord, cu 7,5% mai multi decat in anul 2015, arata datele oficiale. In ceea ce priveste persoanele care sunt considerate turisti, Statele Unite au ajuns in 2016 pe locul al saptelea dupa numarul turistilor straini inregistrati in Romania, cu 137.586 turisti, scrie News.ro.

”Sosirile de turisti din Statele Unite sunt, de regula, subiect – in cel mai fericit caz - discret in relatarile mass-media de acasa, poate si din cauza faptului ca – deoarece americanii si canadienii sunt calatori independenti – America de Nord nu constituie o prioritate pentru agentiile de turism si operatorii de tururi din Romania. America de Nord este insa principala piata turistica extra-europeana a Romaniei si a treia sursa de ‘incoming’ - turisti si vizitatori straini care au sosit in Romania in principala perioada de vacante a anului (lunile mai – octombrie 2016). Germania si Italia au ocupat primele doua locuri”, a afirmat Simion Alb.

In 2017, Romania va primi un sfert de milion de turisti si vizitatori din America de Nord, iar in anul 2018, cand se vor aniversa 50 de ani de la deschiderea Biroului National de Turism al Romaniei din America de Nord, s-ar putea atinge nivelul de 300.000 de vizitatori americani. Oficialul roman nu dispune de date despre orasele din care au venit turistii americani, deoarece nu exista mijloace tehnice pentru inregistrarea lor in functie de zona de resedinta.

”Turistii efectivi (si potentiali) din America de Nord sunt raspanditi pe o suprafata de doua ori mai mare decat a tarilor europene care se afla la vest de Romania. Recordul de solicitari pentru informatii si asistenta este stabilit de California, cel mai populat si mai prosper stat American”, a afirmat Alb. Biroului National de Turism al Romaniei din America de Nord primeste solicitari pentru informatii si asistenta din toate statele americane, insa nord-estul si sud-estul Statelor Unite - in special statele Florida, Texas, New York si coasta de vest - raman principalele zone generatoare de turisti internationali. Oficialul a mentionat ca tot mai multi turisti au aratat interes pentru Timisoara, Cluj, Oradea, castelul Corvinilor sau salina Turda.

”Maramuresul este una dintre zonele tarii care a fost frecvent prezentata, in ultimii doi ani, in mass-media americane si imi exprim convingerea ca zonele rurale din nord-vestul tarii cu arhitectura si traditiile lor unice vor fi tot mai populare in randul turistilor potentiali din America de Nord. Vacantele active, in principal drumetiile in Muntii Carpati, tururile cu bicicleta sau ecvestre si excursiile pietonale pe drumuri rurale, deplasari pedestre intre sate, au inceput sa prezinte interes pentru tot mai multi americani si canadieni”, a mentionat Alb.

Desi un numar insemnat de americani asociaza Romania cu legenda lui Dracula, personajul inventat de scriitorul irlandez Bram Stoker, legenda constituie pentru numai 5% dintre americani o motivatie speciala sau suficient de puternica pentru a calatori in Romania, considera Simion Alb. Americanii activi au cele mai scurte vacante dintre toti locuitorii tarilor dezvoltate - intre 10 si 15 zile -, in timp ce europenii au intre 25 si 40 de zile de concediu.

”Din acest motiv, faptul ca un turist american dedica doua zile din scurta sa vacanta exclusiv deplasarii catre Romania este cu totul remarcabil. Durata celei mai scurte calatorii din SUA catre Romania este de cel putin 16 ore, iar costul biletului de avion este, in unele cazuri, superior celui pentru un pachet de servicii / sejur – transport, cazare, masa, activitati – pentru un cuplu de turisti din Europa”, a mai spus Alb. China genereaza in prezent cel mai mare numar de turisti internationali, insa piata americana pentru “long-haul” - calatorii catre destinatii aflate la mai mult de 4.000 km distanta, cel putin sase ore de zbor cu avionul - este de sase ori mai mare decat cea chineza.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri