Colibita Bike Fest: Echilibristica pe stanci si rezistenta pe drumuri forestiere

Peste 120 de concurenti s-au inscris la cea de-a V-a editie a Festivalului Colibita Bike Fest, organizat in Muntii Bargaului din Bistrita-Nasaud, acestia oferind publicului momente de echilibristica pe stanci si de rezistenta pe drumuri forestiere, Mediafax.

Festivalul a inceput, vineri dupa-amiaza, cu antrenamente si cu o petrecere, iar sambata a fost prima zi de concurs, rezervata Maratonului XC pentru amatori si profesionisti, dar si Trialului, o proba extrem de spectaculoasa care se desfasoara pe 2.000 de metri patrati, pe stanci, busteni si radacini.

La probe s-au inscris peste 120 de concurenti din Botosani, Iasi, Oradea, Timisoara, Mures, Miercurea Ciuc, Cluj, Zalau si Bistrita.
Adrian Timis, unul dintre organizatorii concursului, a declarat ca fata de editia precedenta a fost majorat numarul de probe si imbunatatite traseele.

“Am incercat sa imbunatatim fiecare aspect al festivalului, am stiut ca avem multe lucruri de facut mai bine, asa ca am facut fiecare traseu mult mai bine. In plus, am creat inca doua trasee la XC fiindca acolo am avut cel mai mare numar de concurenti in fiecare an, asa ca anul acesta ne-am implicat mai mult si am facut doua trasee, unul pentru profesionisti si altul pentru amatori. Profesionistii s-au plans anul trecut ca a fost prea usor, asa ca am creat un traseu mai usor, de 28 de kilometri, pe langa lac, pentru amatori. De asemenea, in premiera, anul acesta, am organizat si un concurs de maraton alergare fiindca am observat ca sunt amatori si pentru aceasta disciplina”, a declarat Adrian Timis.

Proba de XC Maraton pentru profesionisti s-a desfasurat pe 48.2 kilometri, pe o ruta complet noua, pe drumuri forestiere, un traseu solicitant destinat ciclistilor cu o pregatire fizica avansata, iar pentru amatori pe 25 de kilometri, acestia pedaland in jurul Lacului Colibita.

Castigatorul probei de XC Maraton pentru amatori a fost sportivul Petrica Hogiu, practicant de schi fond. El a declarat ca nu s-a antrenat special pentru acest concurs.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri