Mai mult de 80% dintre cei care cumpara vacante pe litoral cu multa vreme inainte, pentru a putea beneficia de discounturi, sunt oameni cu venituri peste medie, in general proprietari de firme sau manageri, potrivit unui studiu al agentiei Litoralulromanesc.ro. Cel mai repede se vand vacantele scumpe early booking, care chiar si in urma aplicarii reducerilor costa intre 3.000 si 10.000 de lei de familie pe sejur.

Vacantele pentru anul viitor la mare au inceput sa se vanda inca din luna august a acestui an. Cele mai mari perioade de reduceri pentru vacantele de vara, de pana la 60%, sunt in intervalul august-noiembrie. Discounturile continua in marje de pana la 30% si dupa 1 decembrie si se incheie la finalul lunii martie.

In general, hotelierii nu scot la vanzare cu reducere mai mult de 30% din locurile de cazare, iar acestea se vand aproape integral pana la finalul lunii martie. Cel mai repede se vand vacantele scumpe, care costa, chiar si reduse, intre 3.000 si 10.000 de lei pe sejur de familie. Majoritatea sunt in Mamaia Nord, Mamaia, Venus si Eforie Nord, pachete all inclusive. Fara reducere, daca turistii le-ar fi cumparat in aprilie sau mai, aceste pachete ar fi costat intre 5.000 si 14.000 de lei.

"Principalii amatori de reduceri de vacante sunt clienti cu venituri peste medie, pentru ca au sumele disponibile si pot plati cu un an inainte. Astfel, din totalul celor care cumpara vacante cu reducere, peste 80% cumpara vacante scumpe. Cumparatorii acestor vacante sunt, in general, proprietari de firma sau manageri, mult mai flexibili in ceea ce priveste data vacantei si care isi pot programa din timp concediul. Sunt persoane care vor sa-si securizeze locul in conditiile in care, mai ales in ultimii ani, nu prea se mai gasesc camere in perioada de varf si persoanele care se hotarasc mai tarziu risca sa nu mai gaseasca exact ce vor", a declarat Ionut Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Anul acesta, in sezonul de vara, agentia Litoralulromanesc.ro a trimis pe litoral mai mult de 150.000 de turisti. Agentia a inregistrat in acest sezon un volum de vanzari de aproximativ 22 milioane de euro.

Citeste si: Lucia Morariu, Eximtur: Din 2019, pretul vacantelor ar putea creste

Sursa foto: ELEPHOTOS / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri