Inspectori rusi efectueaza de luni zboruri de observatie in Marea Britanie, in cadrul Tratatului Cer Deschis, in timp ce o misiune comuna Norvegia-Finlanda efectueaza manevre similare in Rusia, cu un avion romanesc, potrivit unui oficial rus, citat de agentia Itar-Tass in pagina online.

Un avion rusesc de observatie de tip An-30B va urmari o ruta prestabilita pe care va efectua observatii. Specialistii britanici de la bord vor monitoriza procedura. "Zborurile de observatie se desfasoara in perioada 11-15 august, de pe Aerodromul Cer Deschis Brize Norton, altitudinea maxima fiind de 2.400 de kilometri", a declarat Serghei Rijkov, seful Centrului National rus pentru Reducerea Riscului Nuclear. Specialistii rusi efectueaza al 24-lea zbor din acest an in spatiul aerian al al unor state parte la Tratat, scrie Mediafax.

Misiunea comuna Norvegia-Finlanda va efectua zborul de observare la bordul unui avion de observatie romanesc de tip An-30, exact in aceeasi perioada. "Specialisti rusi vor monitoriza, la bord, respectarea parametrilor prevazuti ai zborului si utilizarea echipamentului de observatie prevazut prin Tratat", a spus oficialul rus. Avionul de tip An-30 face parte dintr-o clasa de aeronave care nu este dotata cu armament, a adaugat Rijkov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »