Compania Virgin Galactic, detinuta de miliardarul britanic Richard Brason, spera sa reia zborurile de test cu un nou vehicul spatial, in urmatoarele sase luni, potrivit unui anunt facut vineri, la o saptamana dupa accidentul vehiculului SpaceShipTwo in desertul californian, transmite AFP.

"Este posibil ca zborurile de test ale viitorului vehicul spatial sa inceapa in urmatoarele sase luni, inainte de finalizarea anchetei (privind accidentul, n.r.)", a anuntat compania Virgin Galactic intr-un mesaj electronic transmis AFP.

Compania face referire la ancheta deschisa de NTSB, biroul federal american de anchetare a accidentelor de transport, in urma accidentul petrecut saptamana trecuta la nord-est de Los Angeles.

Vehiculul SpaceShipTwo s-a prabusit in timpul unui zbor de test dupa separarea de avionul care il lanseaza, WhiteKnightTwo. Accidentul a provocat moartea copilotului Michael Alsbury si ranirea grava a pilotului Pete Siebold. Incidentul a ridicat intrebari referitoare la siguranta industriei turismului spatial, potrivit Mediafax.

"NTSB ne-a informat ca suntem liberi sa reluam operatiunile pe durata anchetei. Ne gandim la acest lucru", a precizat Virgin Galactic. Noile zboruri de incercare despre care vorbeste compania ar putea fi efectuate cu un nou vehicul SpaceShipTwo, despre care compania a anuntat marti ca este construit in proportie de 65%.

Cat costa sa o vizita in spatiu

Richard Branon, proprietarul Virgin Galactic, a recunoscut ca accidentul este "o intorsatura de situatie oribila", dar a subliniat ca doreste sa continue proiectul de a crea prima linie comerciala de transport spatial.

Compania numara deja 600 de clienti interesati de viitoarele calatorii la limita spatiului cosmic, cu un cost al biletului de 250.000 de dolari de persoana. Printre clienti se numara si actorul Leonardo DiCaprio.

Virgin Galactic a precizat ca doar "un procent mic" de clienti a renuntat la aceste calatorii, in urma accidentului. "Acesti cativa clienti care au cerut banii inapoi raman partizani fideli ai proiectului", iar decizia lor "are la baza motive personale", a dat asigurari compania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri