"Standul Romaniei la targul de la Stuttgart a fost vizitat pana acum de peste 150.000 de persoane, iar interesul cel mai mare a fost pentru Transilvania si Delta Dunarii, in mod special pentru turismul activ si turismul in natura. Un segment care a suscitat interes in acest an este observarea de mamifere mari in natura, respectiv urs si lup, programe pentru care exista deja cateva mii de cereri concrete", a declarat Adina Secara, directorul Biroului de Informare si Promovare Turistica a Romaniei in Germania, potrivit Mediafax.

Ea a spus ca daca in anii trecuti doar cateva sute de germani ajungeau anual pentru observarea animalelor mari, promovarea facuta la targ pentru acest segment va atrage peste 5.000 de turisti in acest an. Programele sunt dezvoltate de agentiile de turism, in parteneriat cu ocoalele silvice.

"Pentru observarea de animale mari, turistii vin in special in zonele Piatra Craiului si Zarnesti. Cei de la ocoalele silvice le dau zilnic de mancare ursilor in acelasi loc si la aceeasi ora, o delicatesa pentru ei fiind porumbul cu zahar. Cu o ora inainte de hranirea animalelor, turistii sunt urcati in foisoare. Eu am vazut intr-o singura ora 16 ursi", a afirmat Adina Secara.

Citeste si:

Observarea lupilor este o activitate mai anevoioasa, pentru care turistul trebuie sa aloce cateva zile. Targul de la Stuttgart, la care Romania a fost in acest an tara partenera, este cea mai mare manifestare de acest tip pentru public din Europa. La standul Romaniei, construit pe 180 de metri patrati, participa 20 de firme.

Targul a fost vizitat pana sambata de peste 210.000 de persoane, dintre care la standul Romaniei au ajuns 150.000. "Au fost foarte multi vizitatori care au cumparat vacante direct de la stand, mult mai multi decat in anii trecuti. Fiind tara partenera, am avut multe emisiuni la radiourile si televiziunile din Germania in aceasta perioada, iar oamenii au vazut destinatiile promovate si au venit sa cumpere vacante", a mai spus Adina Secara.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in primele zece luni ale anului trecut au ajuns in Romania 206.000 de turisti germani. Acestia au fost interesati in special de circuite culturale, turism activ, ecoturism si calatorii in orase. In ultimii ani a crescut si interesul acestora pentru vacante in Bucuresti.
Germania conduce in topul tarilor emitatoare de turisti pentru Romania, cu 228.000 de persoane in 2013, urmata de Italia (181.000 de turisti) si Franta (118.000 turisti).

Sursa foto: Romania pe harta/Shutterstock