"Numarul de rezervari facute pentru Sfantul Valentin se apropie de 28.500, iar turistii vor cheltui, in medie, doar pentru servicii turistice (cazare si masa), aproximativ 300 de lei de persoana, suma totala care va fi incasata de operatorii de turism fiind estimata la 8,5 milioane de lei", potrivit unui studiu al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), scrie Mediafax.

In plus, potrivit federatiei, in jur de 500 de romani vor pleca in strainatate special pentru a petrece Ziua Indragostitilor. Cu sumele alocate de acestia, cheltuiala totala a romanilor pentru vacante de Valentine's Day ajunge la aproape 2 milioane de euro.

"Multe cupluri care nu si-au planificat o mini-vacanta cu prilejul Zilei Indragostitilor vor petrece fie in cluburi, fie intr-un restaurant", se mai arata in studiul citat. Cele mai populare destinatii pentru romanii care pleaca in strainatate in acest an sunt Roma, Venetia, Paris, Barcelona si Viena, potrivit Vola.ro, cel mai mare portal de turism din Romania.

Citeste si:

"Sunt si cereri pentru plecari exact in perioada de Valentine’s Day sau de Dragobete, dar cei mai multi prefera doar sa ofere cadoul atunci, dar sa plece cand le permite programul sau in perioade pentru care gasesc preturi mai mici. Pentru plecari fix de Sfantul Valentin, un pret mediu ar fi de 260 euro de persoana pentru un city break, incluzand cazarea si transportul cu avionul, preturile fiind mai mari decat in mod obisnuit pentru ca hotelurile sunt mai scumpe in acele zile", spune Manuela Melinescu, markenting manager Vola.ro.

Pe litoralul romanesc nu sunt multe oferte pentru Valentine's Day, dar exista cateva unitati de cazare, majoritatea de patru stele, care au pregatit pachete pentru indragostiti. Cea mai mare atractie pentru indragostiti este si in acest an Valea Prahovei unde, in weekendul 13-15 februarie, gradul de ocupare se apropie de 90%, fata de 60-70% in weekend-ul anterior.

"Fata de anul trecut, acum se anunta si zapada, putandu-se practica, astfel, si sporturi de iarna", potrivit FPTR.
Tarifele pe Valea Prahovei variaza intre 150 lei/pachet - o noapte de cazare cu mic dejun si cina festiva pana la 900 de lei pentru un pachet care include doua nopti de cazare, mese, cina festiva si surprize. Valentine's Day este "Ziua Indragostitilor" in traditia occidentala si se sarbatoreste pe data de 14 februarie.