Circa 25.000 de romani vor pleca in minivacante prin tara de Ziua Indragostitilor. Pe primul loc in topul destinatiilor care ii atrag pe turisti se afla Valea Prahovei, urmata de statiunile balneare. potrivit unui studiu al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Cele mai cautate destinatii interne de Ziua Indragostitilor sunt marile orase, care atrag turistii cu restaurante si cluburi, hotelurile de lux din zona montana, hotelurile cu facilitati SPA din statiunile balneare si pensiunile rurale.

"Intrucat Ziua Indragostitilor a cazut in timpul saptamanii, hotelierii si proprietarii de restaurante au facut oferte pentru weekendul care urmeaza acestei sarbatori. Pe de alta parte, romanii nu vor renunta la distractie chiar daca vor sarbatori in localitatea de resedinta, deoarece restaurantele, cluburile si barurile vin cu oferte create special pentru aceasta zi", a declarat Dragos Raducan, prim-vicepresedintele FPTR.

Ofertele turistice special pregatite cu ocazia Zilei Indragostitilor includ, pe langa serviciile de cazare, cosuri cu fructe, sticle de sampanie, cina romantica cu meniu specific evenimentului si muzica live, acces gratuit la piscina, sauna, jacuzzi, dus emotional, masaj in cuplu, sau aromoterapie.

Valea Prahovei, cea mai solicitata de Ziua Indragostitilor

Pe primul loc in topul destinatiilor care atrag turisti de Valentine's Day se afla Valea Prahovei, urmata de statiunile balneare. Pe Valea Prahovei, ofertele incep de la 250 lei la un hotel de 3 stele si ajung la 800 lei la un hotel de 5 stele, pentru sejur de 2 nopti cu mic dejun si cina festiva.

Si hotelierii din statiunile balneare s-au pregatit de Ziua Indragostitilor. Tarifele incep de la 150 lei pentru sejur de 2 nopti, la un hotel de 3 stele cu mic dejun si ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopti, la un hotel 5 stele cu demipensiune.

In acest an, hotelierii de pe litoral au creat putine oferte speciale, insa exista cateva unitati de cazare care asteapta indragostitii care vor sa petreaca cateva zile la malul marii, intr-un cadru romantic. Majoritatea ofertelor sunt in hoteluri de 4 stele si 5 stele, unde tarifele incep de la 400 de lei pentru sejur de 2 nopti cu mic dejun si cina festiva.

Pentru romanii care vor sarbatori acasa, restaurante si cluburile vin si ele cu oferte create special pentru aceasta zi cu tarife incepand de la 100 lei.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc estimeaza ca, in 2018, romanii vor cheltui mai putin de Sfantul Valentin, din mai multe motive: infrastructura de transport este in continuare neadecvata pentru un flux sporit de turisti, Valentine's Day se succede imediat vacantei elevilor, ceea ce aduce un minus in bugetul romanilor, exista temeri legate de veniturile viitoare din salarii, ceea ce creeaza o retinere fata de cheltuielile de vacanta.

Citeste si: Un nou trend de Ziua Indragostitilor

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri