Tot mai multi romani care nu sunt implicati intr-o relatie isi fac cadou o vacanta de Ziua Indragostitilor. Madrid, Barcelona, Lisabona, Berlin, Florenta si Milano sunt destinatiile preferate in aceasta perioada a anului.

Potrivit datelor Christian Tour, circa 10% dintre cei care pleaca in vacanta de Ziua Indragostitilor sunt persoane care nu fac parte dintr-un cuplu si calatoresc fie singure, fie insotite de unul sau mai multi prieteni.

In strainatate exista chiar agentii de turism dedicate persoanelor singure. Tinand cot de acest trend, Christian Tour a creat o platforma online - www.bookafriend.com - prin care turistii, in special cei care calatoresc neinsotiti, pot intra in contact cu localnici din destinatia pe care aleg sa o viziteze si care le vor fi ghizi in oras, dezvaluindu-le cele mai interesante atractii turistice.

Destinatiile preferate de indragostiti de Valentine's Day

Cuplurile care pleaca in vacanta de Ziua Indragostitilor prefera, mai nou, destinatiile calde, dar si city break-uri in orase din Europa. Dubai conduce topul destinatiilor calde, iar un sejur de 7 nopti de cazare la un hotel de 4 stele, plus biletele de avion, costa in aceasta perioada de la 423 de euro de persoana.

Paris, Venetia si Roma, orase incluse in toate clasamentele dedicate destinatiilor romantice, nu lipsesc nici anul acesta din preferintele celor care vor sa evadeze cateva zile impreuna cu persoana iubita.

Cuplurile care raman in tara de Valentine's Day pot opta pentru unul dintre numeroasele hoteluri care vin in intampinarea lor cu pachete speciale.

"In statiuni precum Predeal, Sinaia sau Baile Felix, hotelierii le propun indragostitilor nu doar cazare in weekendul 16-18 februarie, ci incearca sa-i atraga si cu un masaj de relaxare in doi, acces in centrele spa, spectacole de muzica si o cina romantica la lumina lumanarilor. Perechile sunt asteptate in camerele de hotel cu bomboane de ciocolata, petale de trandafiri pe pat sau o sticla de sampanie pusa la rece", a declarat Marius Pandel, managing partner Christian Tour. Un pachet de doua nopti pentru doua persoane costa de la 500 de lei la un hotel de 3 stele de pe Valea Prahovei si poate ajunge la peste 1.400 de lei camera intr-o unitate de cinci stele.

Pe de alta parte, cei care vor sa faca un cadou persoanei iubite de Valentine’s Day, insa, din diverse motive, nu pot pleca in vacanta chiar de Ziua Iubirii, achizitioneaza pachetele turistice acum, dar cu plecare in lunile de vara. Astfel, reusesc sa-si surprinda placut partenerul/a si, totodata, profita de reducerile speciale din aceasta perioada. De pilda, un sejur la vara pe insula elena Rodos poate fi cumparat cu preturi ce pornesc de la 240 de euro de persoana, de la 294 de euro costa o vacanta in Bodrum (Turcia), de la 494 de euro de persoana in Mallorca (Spania) si de la 598 de euro de persoana in Gran Canaria (Spania). Toate pachetele includ 7 nopti de cazare si transport cu avionul. Turistii care vor sa mearga in vacanta la vara in statiunea Nessebar din Bulgaria gasesc acum pachete cu preturi ce pornesc de la 20 de euro de persoana (trei nopti de cazare fara mic dejun si transport individual). Tot in tara vecina, dar in statiunea Albena, un pachet de 7 nopti de cazare la un hotel de 4 stele cu demipensiune costa de la 108 euro de persoana.

Citeste si: Vacante romantice de Ziua Indragostitilor. Cat costa cel mai scump pachet turistic

Sursa foto: Shutterstock.com / George Rudy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri