Vanzarile inregistrate de Paralela 45 pe toata perioada targului au crescut cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Si anul acesta Grecia ramane pe locul intai pe segmentul charterelor si transportului individual. Romanii au ales destinatiile clasice pentru vara 2015 alaturi de Grecia - Turcia, Spania. Interes au prezentat si noile destinatii pentru vara 2015 Rimini si Costa Blanca, dar si Aqaba. Turistii au platit in medie cu 50% mai putin pentru o vacanta rezervata la targ, astfel ca pentru un sejur in Grecia intregul pachet a costat in medie 350 euro pentru 7 nopti cazare in hotel de 4 stele si transport cu charterul. Romanii au inteles in sfarsit ca isi pot permite o vacanta de vis daca si-o planuiesc din timp, profitand astfel de reducerile early booking cumulate cu reducerile pe care le oferim de fiecare data pe toata perioada targului", explica Alin Burcea, presedinte Paralela 45.

Cele mai vandute destinatii grecesti au fost insulele Creta, Rodos, Corfu, Mykonos, Santorini, iar pretul mediu platit pe un pachet a fost de aproximativ 350 euro.

La scurta distanta de acestea se situeaza circuitele, cele mai accesate fiind cele din primavara si vara in destinatii precum: India, Rusia, Israel si Iordania, dar si capitalele europene.

Cristian Paun: Guvernantii...
Citeste si: Parangheliile si luminitele, principalele preocupari ale guvernantilor

Turismul social si cel pentru seniori au inregistrat de asemenea cresteri, in special ofertele pentru Spania si Turcia, dar si Bulgaria. Cele mai vandute oferte au fost Madeira (Portugalia), Istanbul, Cappadocia si Riviera Mediteranei, Costa Brava, Sicilia si Toscana.
Pentru Paste cele mai cautate oferte au fost cele in Bulgaria, Romania si Antalya, dar romanii au ales sa petreaca Sfintele Sarbatori si in Cracovia, Croatia sau Toscana.

Cele mai scumpe pachete vandute de Paralela 45 in perioada targului au fost cele de circuite – Mongolia si Sudul Siberiei la 2.845 euro de persoana, SUA si Canada la 2.285 euro de persoana, in timp ce la limita opusa se situeaza un circuit in Istanbul cu autocarul de 199 de euro.

Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, si-a propus in 2015 o cifra de afaceri de 44-45 milioane de euro, in crestere cu 10-12% fata de 2014, "un an bun, dar nu foarte spectaculos", a spus antreprenorul la WALL STREET 360.

Christian Tour a vandut...
Citeste si: Christian Tour, vanzari de peste 3 MIL. euro la Targul de Turism