Directorul aeroportului din Iasi, Marius Bodea, a afirmat ca in primele trei luni ale anului traficul de pasageri a crescut cu 32% fata de aceeasi perioada a lui 2014, ajungand la 67.775 de persoane, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit lui Marius Bodea, in luna martie, 24.100 de pasageri au optat pentru serviciile aeroportului iesean, cresterea fata de martie 2014 fiind de 41%. Directorul Aeroportului Iasi a afirmat ca lunile ianuarie si februarie sunt de regula mai slabe pentru traficul aerian, insa luna martie a adus o crestere consistenta in ceea ce priveste traficul de pasageri.

Marius Bodea a declarat corespondentului Mediafax ca estimeaza un trafic de peste 300.000 de pasageri in acest an, fata de 273.000 cati s-au inregistrat anul trecut. ”Vom introduce noi destinatii in acest an pe aeroportul din Iasi si le vom anunta la momentul potrivit.

Citeste si:

Deocamdata, suntem in discutii avansate cu diversi operatori, dar mai mult ca sigur vor fi surprize placute pentru locuitorii din zona Moldovei. Cresterea fluxului de calatori este o consecinta fireasca a imbunatatirii serviciilor pe care aeroportul din Iasi le ofera atat pasagerilor cat si companiilor aeriene partenere. Aeroportul din Iasi are un ridicat nivel de dezvoltare privind dotarile si echipamentele, devenind intr-un timp relativ scurt cel mai important aeroport din zona Moldovei”, a mai spus directorul Marius Bodea.

In prezent, de pe Aeroportul International Iasi opereaza trei companii aeriene, Tarom, Austrian Airlines si Wizz Air, ce ofera pasagerilor servicii de transport aerian catre Bucuresti (Otopeni), Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Venetia (Treviso), Viena, Tel Aviv si Londra.

Noua pista a aeroportului din Iasi, in lungime de 2.400 de metri, a fost inaugurata la sfarsitul anului trecut, in timp ce un al treilea terminal de pasageri, avand o suprafata de 3.600 de metri patrati, va fi inaugurat in luna august a acestui an.