Aeroportul International Iasi a inregistrat in primul trimestru al anului un trafic de pasageri cu 32% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, directorul Marius Bodea sustinand ca in urmatoarele luni vor fi operate si alte destinatii externe pe langa cele opt deja existente.

Directorul aeroportului din Iasi, Marius Bodea, a afirmat ca in primele trei luni ale anului traficul de pasageri a crescut cu 32% fata de aceeasi perioada a lui 2014, ajungand la 67.775 de persoane, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit lui Marius Bodea, in luna martie, 24.100 de pasageri au optat pentru serviciile aeroportului iesean, cresterea fata de martie 2014 fiind de 41%. Directorul Aeroportului Iasi a afirmat ca lunile ianuarie si februarie sunt de regula mai slabe pentru traficul aerian, insa luna martie a adus o crestere consistenta in ceea ce priveste traficul de pasageri.

Marius Bodea a declarat corespondentului Mediafax ca estimeaza un trafic de peste 300.000 de pasageri in acest an, fata de 273.000 cati s-au inregistrat anul trecut. ”Vom introduce noi destinatii in acest an pe aeroportul din Iasi si le vom anunta la momentul potrivit.

Deocamdata, suntem in discutii avansate cu diversi operatori, dar mai mult ca sigur vor fi surprize placute pentru locuitorii din zona Moldovei. Cresterea fluxului de calatori este o consecinta fireasca a imbunatatirii serviciilor pe care aeroportul din Iasi le ofera atat pasagerilor cat si companiilor aeriene partenere. Aeroportul din Iasi are un ridicat nivel de dezvoltare privind dotarile si echipamentele, devenind intr-un timp relativ scurt cel mai important aeroport din zona Moldovei”, a mai spus directorul Marius Bodea.

In prezent, de pe Aeroportul International Iasi opereaza trei companii aeriene, Tarom, Austrian Airlines si Wizz Air, ce ofera pasagerilor servicii de transport aerian catre Bucuresti (Otopeni), Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Venetia (Treviso), Viena, Tel Aviv si Londra.

Noua pista a aeroportului din Iasi, in lungime de 2.400 de metri, a fost inaugurata la sfarsitul anului trecut, in timp ce un al treilea terminal de pasageri, avand o suprafata de 3.600 de metri patrati, va fi inaugurat in luna august a acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri