Spania a ajuns campioana, in acest an, la turism dupa ce in 2013 a ocupat locul 4, iar in 2011 locul 8. Astfel, se claseaza in fata Frantei, Germaniei, SUA si Marii Britanii.

Clasamentul Formului Economic Mondial este realizat la fiecare doi ani, pe 140 de tari. Anul acesta, Romania a urcat doua pozitii si a ajuns pe locul 66, cu o valoare de 3,78. Chiar si asa, Bulgaria ne-a luat-o inainte si ocupa locul 49, in crestere cu o pozitie fata de 2013.

Spania este in top in lume la incasarile din turism. Numai in primele trei luni din acest an a castigat 10,76 miliarde de euro din vacantele turistilor straini, in crestere cu 7% fata de ianuarie-martie 2014, arata cifrele de pe site-ul Ministerului Industriei, Energiei si Turismului. Cea mai mare parte din incasari s-au inregistrat in Insulele Canare, urmate de regiunile Catalonia si Andaluzia. In intreaga Spanie, cei mai multi bani au fost lasati de turistii din Marea Britanie, 1,88 miliarde de euro.

Turismul contribuie cu 6,4% la PIB-ul Spaniei. Anul trecut, Spania a fost vizitata de un numar record de 65 de milioane de turisti, cu 4,4 milioane mai multi decat in 2013. Prin comparatie, Romania a fost vizitata de doar 1,91 milioane de turisti straini anul trecut, care au cheltuit 1,14 miliarde euro, potrivit datelor INS.

Sursa foto: Femeie care danseaza/Shutterstock.com