Spania este tara cu cea mai competitiva industrie a turismului din lume, cu o valoare de 5,31 din 7, potrivit unui clasament realizat de Forumul Economic Mondial, scrie ziarul spaniol El Pais.

Spania a ajuns campioana, in acest an, la turism dupa ce in 2013 a ocupat locul 4, iar in 2011 locul 8. Astfel, se claseaza in fata Frantei, Germaniei, SUA si Marii Britanii.

Clasamentul Formului Economic Mondial este realizat la fiecare doi ani, pe 140 de tari. Anul acesta, Romania a urcat doua pozitii si a ajuns pe locul 66, cu o valoare de 3,78. Chiar si asa, Bulgaria ne-a luat-o inainte si ocupa locul 49, in crestere cu o pozitie fata de 2013.

Spania este in top in lume la incasarile din turism. Numai in primele trei luni din acest an a castigat 10,76 miliarde de euro din vacantele turistilor straini, in crestere cu 7% fata de ianuarie-martie 2014, arata cifrele de pe site-ul Ministerului Industriei, Energiei si Turismului. Cea mai mare parte din incasari s-au inregistrat in Insulele Canare, urmate de regiunile Catalonia si Andaluzia. In intreaga Spanie, cei mai multi bani au fost lasati de turistii din Marea Britanie, 1,88 miliarde de euro.

Turismul contribuie cu 6,4% la PIB-ul Spaniei. Anul trecut, Spania a fost vizitata de un numar record de 65 de milioane de turisti, cu 4,4 milioane mai multi decat in 2013. Prin comparatie, Romania a fost vizitata de doar 1,91 milioane de turisti straini anul trecut, care au cheltuit 1,14 miliarde euro, potrivit datelor INS.

Sursa foto: Femeie care danseaza/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri