Consiliul Local Cluj-Napoca s-a angajat sa sustina cu 15 milioane de euro finantarea proiectului "Cluj-Napoca 2021 - Capitala Culturala Europeana", suma urmand sa fie alocata defalcat, pe o perioada de sase ani, incepand cu anul 2017, in cazul in care municipiul va obtine acest titlu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat in cadrul sedintei Consiliului Local, ca bugetul total al proiectului se ridica la 35 de milioane de euro, finantarea urmand sa fie asigurata si din fonduri guvernamentale, fonduri europene, din partea Consiliului Judetean Cluj si a unor sponsori, scrie Mediafax.

"Consiliul Local a aprobat, in unanimitate, hotararea prin care se angajeaza sa sustina financiar proiectul Cluj-Napoca 2021 - Capitala Culturala Europeana, defalcat pe sase ani, in perioada 2017 - 2022, cu suma de 15 milioane de euro. Suma se va aloca doar daca municipiul va obtine acest titlu, fiind o garantie in fata juriului international ca autoritatile locale sustin proiectul. Bugetul total al acestui proiect se ridica la 35 de milioane de euro, pe langa fondurile din partea CL urmand ca finantarea sa fie asigurata si din partea Guvernului - 10 milioane de euro, a Consiliului Judetean - 6 milioane de euro, din fonduri europene - 1,5 milioane de euro si din sponsorizari - 2,5 milioane de euro", a spus Boc.

Potrivit acestuia, din bugetul total al proiectului, 67% va fi alocat programului cultural si programelor pilot, 15% pentru promovare si marketing, iar 18% reprezinta cheltuieli generale si un fond de rezerva. Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au subliniat ca, prin comparatie, orasul Aarhus (Danemarca), care va fi Capitala Culturala Europeana in anul 2017, are un buget de 66,7 milioane de euro, in timp ce Plovdiv (Bulgaria), care va detine acest titlu in anul 2019, are pregatit un buget de 22,3 milioane de euro.

Pe langa Cluj-Napoca, printre orasele din Romania care si-au exprimat intentia de a candida se numara Timisoara, Arad, Craiova, Bucuresti, Iasi sau Brasov. Ministerul Culturii a lansat in decembrie 2014 apelul adresat oraselor candidate din Romania la titlul de "Capitala Europeana Europeana 2021", care cuprinde suma criteriilor de evaluare privind depunerea candidaturii. Depunerea candidaturilor se poate face pana in octombrie 2015, iar selectia finala a orasului din Romania care va primi titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 va avea loc in august 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri