Faleza din Magalia pana in statiunea Olimp - Aleea Teilor - va fi modernizata, iar un parc va fi amenajat pe locul unei foste statii de betoane, principalul factor de poluare a orasului, cele doua proiecte fiind derulate de Primarie, iar valoarea totala a acestora se ridica la 34,5 milioane de lei.

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, a aratat, intr-un comunicat de presa, ca Parcul Evergreen va fi amenajat pe locul unui foste statii de betoane, care pana in urma cu cativa ani era principalul factor de poluare a orasului, in timp ce proiectul de reabilitare a Aleii Teilor face parte dintr-un program complex de amenajare a unei faleze pietonale, intre Mangalia si Olimp, pe o distanta de noua kilometri, relateaza Mediafax.

In prezent, Primaria Mangalia deruleaza procedurile legale de licitatie pentru atribuirea contractelor de executie a lucrarilor. Proiectele sunt realizate in cadrul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 5, "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului", Domeniul de interventie 5.2 - "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice". Potrivit documentatiei, lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul acestui an.

"Conform datelor tehnice, cele doua proiecte au o finantare totala de aproximativ 34,5 milioane de lei, contributia municipalitatii urmand sa fie de doi la suta din valoarea contractelor", a explicat primarul. De asemenea, el a precizat ca in ultimii doi ani institutia pe care o conduce a reusit sa atraga fonduri europene in valoare de peste 21 de milioane de euro.

"Unele proiecte sunt deja finalizate, altele sunt in executare, cum este cazul proiectelor de reabilitare a falezelor, iar acum vom demara alte doua noi proiecte, respectiv infiintarea unui parc la standarde UE, pe o suprafata de aproximativ trei hectare si modernizarea vechii faleze a orasului", a subliniat edilul.

Citeste si:
Investitia de milioane de euro pentru cel mai mare port din estul UE
Portul Constanta, cel mai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Impuscaturi pe litoral: Doua persoane au fost spitalizate