"Interesul tot mai crescut pentru calatorii in randul locuitorilor din Europa Centrala si de Est ii determina pe multi din marii touroperatori sa se orienteze catre aceste piete. Polonia, Serbia, Ungaria si Cehia se regasesc printre principalele piete din regiune care trimit turisti in Grecia si Turcia intr-un numar tot mai mare de la an la an. Acest lucru a fost confirmat de agentiile de turism de incoming, dar si de hotelierii din aceste tari", se arata intr-un comunicat al agentiei.

Christian Tour mai are afaceri in Turcia, Grecia si Spania, care i-a adus o cifra de afaceri de 7,5 milioane euro in 2014.

“Am inceput sa investim in agentii de turism din strainatate in 2012, cand a aparut Memento Turcia, urmat la scurt timp de Memento Spania. La inceputul lui 2014, a venit momentul intrarii pe piata hoteliera din Grecia, iar, la finele aceluiasi an, am deschis prima agentie de turism sub brandul Christian Tour din afara granitelor Romaniei: cea din Chisinau. Pe toate aceste piete am inregistrat succese importante si am acumulat experienta si expertiza atat in turismul outgoing, cat si in cel incoming. De aceea, pregatim deschiderea de filiale Christian Tour in Ungaria, Serbia si Polonia, si, de asemenea, planificam inceperea de curse charter din aceste tari catre destinatiile turistice consacrate din Grecia, Turcia, Spania”, a declarat Cristian Pandel, fondator si actionar majoritar al Christian Tour.

Citeste si:

Christian Tour este proprietarul unui resort de 4 stele in Insula Corfu din Grecia, Memento Kasioppi Resort, inaugurat in 2014. Atat in sezonul 2014, cat si in cel actual, cei mai multi turisti din resort au provenit din Cehia, Polonia, Romania si Marea Britanie.

Christian Tour este cel mai mare touroperator de chartere din Romania. In 2014, a incheiat cu o cifra de afaceri de 47,8 mil. euro (213 mil. lei) si un profit net de 516.000 euro (2,3 mil. lei), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Sursa foto: Christian Tour