"MAE condamna orice forma de discriminare pe baza pe cetatenie, cu atat mai mult cu cat, in speta data, aceasta incalca flagrant principiile si normele universale si europene care privesc egalitatea de tratament. (...) Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autoritatile britanice sa depuna toate eforturile necesare pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete", se precizeaza intr-un comunicat de presa a ministerului, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, ca urmare a demersurilor efectuate, a reiesit ca hotelul si-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi romani, decizie care a fost luata de conducerea hotelului dupa ce s-ar fi confruntat cu mai multe incidente petrecute in hotel, in care ar fi fost implicati cetateni romani.

Alecsandra Puflea a depus o plangere la politia britanica, de la care a primit asigurari ca hotelul isi va prezenta scuzele cuvenite pentru aceasta situatie si ca se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului. Totodata, autoritatile britanice au dat asigurari ca situatia este una izolata.

Citeste si:

MAE mai informeaza ca ambasada Romaniei la Londra este in legatura cu Alecsandra Puflea, atasatul de interne din cadrul misiunii aflandu-se in contact cu politia britanica.

O romanca in varsta de 22 de ani, Alecsandra P., a reclamat, potrivit presei britanice, ca a fost refuzata de lantul hotelier Holiday Inn Express pentru ca a fost considerata prostituata. Lantul hotelier a prezentat scuze pentru confuzia creata la rezervarea unei camere intr-o unitate turistica din orasul britanic Hull.

Romanca sustine ca receptionerul hotelului i-a spus, dupa ce i-a verificat documentele: "Imi pare rau, nu acceptam romani". Conform publicatiei Hull Daily Mail, unitatea hoteliera ar fi introdus politici speciale dupa ce mai multe romance s-au prostituat in camere de hotel.

Sursa foto: respingere, Shutterstock