"Desi perioada recomandata de tratament este cea de la capetele de sezon, aprilie-mai sau septembrie-octombrie, constatam ca cei mai multi clienti de tratament sosesc in iunie-august deoarece multi vor sa profite si de sezonul cald, cu plaja si mare, iar strainii au si avantajul zborurilor de tip charter. Diferentele de pret sunt undeva la 30-35% intre capetele de sezon si varful de sezon", explica Iuliana Tasie, general manager al hotelului Europa, din care face parte centrul de tratament Ana Aslan.

Cele mai vandute proceduri sunt cele pe baza namolului de Techirghiol: masajele cu namol, baile cu namol, dar si cele de relaxare si wellness, cu tratamente clasice, cu pietre vulcanice sau deep tissue, dar si cu ritualuri de inspiratie orientala cum ar fi masajul Sabai, masajul Ayurveda, sau celebrul ShiroDhara.

Pachetele de tratament sunt aceleasi atat pentru romani cat si pentru straini, in serii de cate 6, 12 sau 18 zile cu cate 3-4 proceduri pe zi. Cel mai frecvent cumparate sunt sejururile Balneo, cu 4 proceduri pe zi timp de 6 zile, sau sejururile spa de 7 zile. Un sejur de 7 nopti de cazare cu mic dejun si un pachet de 4 proceduri/zi, consultatie si raport medical inclus costa de la 465 euro/persoana in extrasezon si ajunge la 600 euro/persoana in luna august.

Citeste si:

"Pana in prezent, activitatea la spa crestere in fiecare luna cu pana la 10% fata de 2014. Observam un mai mare apetit al turistilor romani pentru preventie, pentru tratarea timpurie a primelor semne de imbolnavire sau de imbatranire, ceea ce este o veste foarte buna la nivel macro, este un prim semn al unei societati mai sanatoase si mai longevive", mai spune Iuliana Tasie.

In septembrie-octombrie centrul de tratament al hotelului Europa are pachete all – inclusive pentru seniori, care includ evaluari medicale si tratamente personalizate in functie de afectiunile si istoricul medical al fiecaruia. Pe langa programul de tratament, pachetele includ si activitati special concepute pentru acest segment de varsta – programe de exercitii fizice, de motricitate, de kinetoterapie, excursii la obiectivele turistice din Dobrogea si degustari de vin.

Sursa foto: Tratament cu namol/Shutterstock.com