Studentul spune ca o camera in campus langa Universitatea Goldsmith din Londra l-ar fi costat 220 de lire pe saptamana, in timp ce in Polonia cheltuie 175 de lire lunar pe cazare cu tot cu zboruri si transport urban. In Gdansk sta la un hostel cu turisti si excursionisti care-l costa doar 35 lire pe saptamana.

“Este greu de crezut ca este mai ieftin sa faci naveta 1.600 km decat sa traiesti langa. Am cursuri miercuri, joi si vineri si apoi zbor inapoi in Polonia”, spune studentul la antropologie.

Cate doua nopti pe saptamana el ramane la Londra si doarme pe la prieteni sau in pensiuni ieftine. Din cand in cand, studentul isi viziteaza si parintii din Hampshire care nu au fost de acord cu stilul de viata al tanarului.

Citeste si:

Anul trecut, Jonathan Davey a facut cercetari pentru a afla ce costuri sunt cu biletele de avion si care sunt orele de plecare din orase ieftine din Europa de Est. In loc de Gdansk si-ar fi dorit sa traiasca in Vilnius, unde costurile sunt la fel de mici, insa nu exista zboruri destul de devreme pentru a ajunge la curs.

Sursa foto: mirror.co.uk