Peste 10.000 de romani aleg destinatii exotice pentru petrecerea sarbatorilor de iarna

Cel putin 10.000 de romani isi vor petrece sarbatorile de iarna in locatii exotice de pe alte continente, romanii platind, in medie, intre 1500 si 3500 euro pentru o vacanta de Revelion, estimeaza agentia de turism Eturia. Din cele 10.000 de locuri, 3.000 sunt rezervate de agentia Eturia, specializata in vacante personalizate si destinatii exotice.

Anul acesta, romanii si-au rezervat sejururile de Craciun si Revelion inca din luna iunie, pentru a beneficia de reducerile de tip early booking. Cele mai numeroase cereri s-au inregistrat pentru excursii in tari precum Cuba, Maldive, Republica Dominicana, Thailanda, Mexic sau Statele Unite ale Americii. Alte destinatii atipice cerute de catre clienti pentru sarbatorile de iarna sunt Guatemala, Columbia, Ecuador, Galapagos, Laos sau Myanmar.

,,Anul acesta am avut o crestere de 15%, iar perioada cea mai buna pentru vanzari la pachetele de iarna abia acum incepe. Se simte apetitul crescut al romanilor pentru destinatiile indepartate si din ce in ce mai multi turisti doresc sa isi faca sarbatorile de iarna in locuri cu clima calda”, a declarat Sorin Stoica, directorul agentiei de turism Eturia.

Tariful unui sejur la plaja in destinatii precum Republica Dominicana sau Cuba incepe de la 2250 de euro de persoana si poate ajunge pana la 2930 euro de persoana. Desi destinatiile de plaja raman in topul preferintelor romanilor, cererea pentru circuitele turistice a crescut anul acesta. In cazul circuitelor, cum sunt cele in Argentina, Vietnam, S.U.A. sau Mexic, tarifele incep de la 2270 euro de persoana si pot ajunge la 5000 euro, in functie de complexitatea sejurului si numarul de zile.

Cea mai scumpa vacanta vanduta pana acum de Revelion in 2015 a fost un circuit de 2 saptamani in Argentina si Brazilia, pentru un cuplu, in valoare de 25.000 euro, cu zboruri la business class.

Citeste si:
Românii din diaspora vor cheltui minim 1.000 euro pe concediul în...
Studiu: românii din diaspora...

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri