Italienii vor ca insula Sardinia, considerata "Caraibele" Europei, sa devina a patra destinatie pentru sezonul de vara pe piata romaneasca, dupa Grecia, Turcia si Spania, aflate in top in vanzarile agentiilor turoperatoare.

In prezent, intentia este la nivel de proiect, iar un prim pas in acest sens a avut loc la o reuniune in Bucuresti intre reprezentanti ai Camerei de Comert Italiene din Romania, Ambasada Italiei in Romania, compania aeriena Alitalia si agentia de turism Prestige Tours, parte a Happy Tour Group.

"Sardinia este o destinatie cu solicitari in crestere, dar vrem sa trecem de la oferte tailor made (n.r.: concepute dupa profilul clientilor) la cele de grup", a spus Elena Anghel, managing director Prestige Tours. Spre deosebire de alte destinatii de vara, cum este Grecia, cererea romanilor pe Sardinia este destul de mica. In 2014, Prestige a trimis cateva mii de turisti romani in insula, fara sa ofere un numar precis, insa cresterea pe anul acesta a fost de peste 30%. Chiar si asa, cererea pe Sardinia ramane mica la nivelul pietei si este, momentan, o destinatie pentru care se creeaza in mod special pachete de la zero, nu de volum.

Un sejur in plin sezon in Sardini costa intre 600 si 900 euro de persoana, cu cazare pentru o saptamana la hotel de 4 stele, cu mic dejun, transport cu avionul dus-intors si transferuri. Prin comparatie, un sejur in Grecia poate fi cumparat la jumatate din acest pret sau chiar mai ieftin.

Prin urmare, Elena Anghel spune ca spera ca prin colaborarea cu autoritatile italiene si compania Alitalia sa obtina reduceri de costuri pentru biletelele de avion si sejururi in Sardinia.

Pe destinatia Sardinia nu exista un zbor charter din Romania, insa este in plan introducerea lui, potrivit Elenei Anghel. Sardinia are un singur aeroport, in orasul Cagliari, capitala insulei, unde turistii romani pot ajunge cu escala la Roma, zbor cu compania de linie Alitalia, sau direct, zbor cu compania low cost Blue Air.

Aflata in mijlocul Marii Mediterane, Sardinia este un paradis al acestei marii si iese in evidenta prin imbinarea dintre valuri turcoaz, plaja cu nisip argintiu si munti inverziti.

Sursa foto: CoolR/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri