Seful Christian Tour introduce transport cu autocarul dupa modelul companiilor aeriene low-cost, cu preturi care se schimba constant

Marius Pandel, CEO al al agentiei de turism Christian Tour, introduce transport cu autocarul dupa modelul companiilor aeriene low-cost, cu bilete la preturi care vor varia constant de la un euro, la cativa euro, respectiv la zeci de euro, pentru calatorii in tara si in strainatate.

Asa cum se intampla in cazul companiilor aeriene, in special la cele low-cost, preturile biletelor de autocar nu vor mai fi fixe, ci se vor schimba in functie de destinatie, de momentul achizitiei si data plecarii. Conceptul exista deja in Polonia si Germania, iar pe piata din Romania este o premiera.

Transportul cu autocarul se va face prin firma Memento Bus, compania de transport cu autocarul a Memento Group of Companies, grup care a fost creat de Christian Tour. Flota Memento Bus are in prezent 15 autocare si in curand inca 10, dupa o investitie de 3 milioane de euro.

Autocarele Memento Bus vor circula catre si intre 30 de orase din Romania si catre 11 destinatii din strainatate, in special in Grecia, Turcia si Ungaria. Primele curse, catre mai multe destinatii simultan, vor fi din 15 martie, iar biletele vor fi puse in vanzare pe 1 martie. Biletele pentru autocar pot fi cumparate online si ulterior prin SMS.

Transportul cu autocarul la preturi variabile si nu fixe este noua strategie a sefului Christian Tour de a-i face pe romani sa nu "simta" diferenta dintre transportul aerian si cel terestru.

Citeste si:
Strainii, atrasi de Romania. Din ce tari provin si ce destinatii aleg
Unul din cinci turisti care...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Vrem ca ceea ce inseamna transport aerian sa fie similar cu transportul terestru, omul sa aiba aceleasi beneficii pe care le are la transportul aerian si sa nu simta trecerea de la unul la celalalt, ci sa-l considere egal cu transportul terestru", explica Anca Ion, director Memento Bus.

In plus, pentru a apropia transportul cu autocarul cu ce inseamna transport aerian, soferii si ghizii de pe autocar vor fi imbracati in uniforma.

"Vom avea steward pe fiecare masina. Cand vor iesi din tara, pasagerii pot cumpara un voucher pentru Internet in Roaming, pot cumpara pernute pentru cap, pot cumpara aceleasi lucruri care se vand pe smart cost (n.r.: companii aeriene low-cost). Pot fi cumparate de la bord sau cand este comandat biletul. Poti sa-ti cumperi un bilet, poti sa-ti cumperi un bagaj suplimentar sau trei bagaje suplimentare, poti sa-ti cumperi Wi-Fi extern, poti sa-ti cumperi tot ce vrei in momentul in care faci rezervarea", vine si explicatia lui Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Citeste si:
Animawings inaugurează primele sale zboruri spre destinaţii turistice
Animawings inaugurează...

Antreprenorul vrea sa transporte 4 milioane de pasageri cu autocarele Memento Bus in urmatorii trei ani. Pentru acest lucru, flota Memento Bus va creste de la 25 la 80 de autocare pana in 2019.

"Nu este un model de business pe care il inventam noi in Romania, insa nisa aceasta in Romania chiar nu este acoperita, iar sansa noastra de succes este mult mai mare decat in alte tari. Dupa cum stiti, infrastructura la nivel de cai ferate in Romania nu este tocmai stralucita, incepe sa se faca si la noi autostrazi, si chiar cu sau fara acele autostrazi omul trebuie sa ajunga dintr-un punct in altul", a continuat sa explice Pandel de ce lanseaza acest concept de transport cu autocarul.

Mai mult, Marius Pandel sustine ca "ar fi oportun" sa aiba o companie aeriana de chartere, insa dupa ce va stabiliza agentiile de turism Christian Tour deschise recent in Chisinau, Varsovia, Budapesta si Belgrad.

Citeste si:
CEO-ul care isi da restart prin vacante: Daca plec, fac bine companiei
Viata dupa business cu Marius...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri