Turistii straini au redescoperit Romania. Din ce tari vin cei mai multi vizitatori

Anul trecut Romania a fost vizitata de 2,2 milioane de turisti straini, iar statisticile arata ca acestia sunt interesati de marile orase, de litoral si zona montana, dar si de sectorul balnear.

Cei mai multi turisti care au calatorit anul in Romania provin din Germania, 266.934. Potrivit datelor INS, nemtii prefera Bucurestiul si marile orase, dar merg in numar destul de mare si pe litoral sau in Delta Dunarii, conform Adevarul Financiar.

Datele statistice arata ca turistii din Israel sunt interesati de statiunile montane, francezilor le place sa faca circuite turistice, iar cei care calatoresc din Ungaria si Republica Moldova prefera statiunile balneare de la noi.

Operatorii de turism de pe piata romaneasca spun ca destinatiile din Romania vor avea mai multa cautare in acest an dupa ce Lonely Planet a plasat Transilvania pe locul 1 in topul regiunilor din intreaga lume care merita vizitate in 2016.

Litoralul, disputat intre americani si nemti

Aproape 4.900 de turisti din Germania au venit anul trecut pe litoralul romanesc in 2015. „Prezenta masiva a turistilor din nemti este logica pentru ca Romania se promoveaza mai intens si constant in Germania”, a declarat presedintele Asociatiei Agentiilor Nationale de Turism (ANAT), Aurelian Marin.

Cititi articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri