Viza pentru India: cum o obtii online

Viza online sau e-Tourist Visa (eTV) poate fi obtinuta dupa completarea unui formular cu o serie de date personale, inclusiv numele parintilor, contacte din India si Romania, cu o poza de buletin si imagine scanata a pasaportului (in PDF). La final, dupa validarea datelor introduse, vei putea achita, cu card de credit sau de debit, taxa de viza in valoare de 48 dolari plus 2,5% comision bancar.

Atentie, insa! Pentru E-visa puteti aplica cu cel putin 4 zile inainte sa ajungeti in India. Viza online poate fi folosita pentru a intra in India prin aeroporturile Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai (Madras), Delhi, Gaya, Goa, Jaipur, Kochi, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Hyderabad, Thiruvananthaparum, Tiruchi, Varanasi. Pentru alte puncte de intrare sau daca vrei sa intrati prin frontiere tereste, nu prin aeroporturi, trebuie sa luati viza de la consulatul din Bucuresti.

Pentru a calatori in India pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni din data in care parasiti destinatia.

Un bilet de avion Bucuresti-New Delhi costa in jur de 2.000 lei (dus-intors, pret standard) la companiile aeriene de linie. Insa India este una dintre cele mai ieftine tari din lume si reprezinta o combinatie spectaculoasa intre saracie, plaje exotice si o cultura tumultoasa. Cea mai cunoscuta atractie turistica a tarii este Taj Mahal, iar pentru cei care vor un sejur la plaja Goa poate fi cea mai buna recomandare.

Sursa foto: David Evison/Shutterstock.com