Cand vrei sa dai savoare experientelor tale, retine ca sunt locuri in lume de unde poti sa aduci picanterii pentru prieteni, fie in poze, fie in povestile cu care le faci pofta sa-ti traiasca experienta. Asa se intampla cand mergi in Goa.

Daca inca nu ai localizat Goa in harta mentala, iti spun ca este in India. Nu, nu te grabi inca sa sari cu pejudecatile despre India. Goa este total diferita de restul Indiei. Ai sa descoperi o regiune mica, usor de explorat, unde locuitorii sunt mai liberati decat in oricare alta parte in India. Goa este de fapt o tara in sine, cu cateva stele in plus fata de multe alte locuri din marele stat indian.

In "Occidentul" indian

Goa este, daca vrei, destinatia occidentalizata a Indiei, aflata 450 de ani sub dominatie portugheza, insa totusi departe de plictisitoarea Europa. Ceea ce o sa te surprinda este efervescenta locului pentru ca in Goa jungla intalneste cultura. Aproximativ o treime din teritoriul statului Goa este acoperita de jungla. Aici gasesti diverse specii de foioase si esente rare, cum ar fi arborii de teak, dar si arbori de mango, ananasi si nuci acaju.

Sursa foto: Pe plaja, in Goa/Shutterstock.com

Cand o sa ajungi in Goa, o sa-i descoperi combinatia unica intre vest si est, unde bisericile albe stau la umbra palmierilor. Tot aici si-au facut loc catedrale iberice impozante, ceea ce ii da destinatiei un aer occidental. Dar Goa este completata de bazare mereu aglomerate care te fac sa te simti intr-o alta lume. O lume in care simti ca este sfidata evolutia tehnologica si ca timpul iti apartine si i-ai stors si ultima secunda din fiecare zi in favoarea ta.

Plimbare in gradina tropicala

In Goa poti sa te rasfeti pe nisip alb fin de pe plaje virgine care se opresc in Marea Arabiei. Tot acest peisaj la care te gandesti acum este completat de exotismul palmierilor. Iar asta face ca Goa sa fie si o gradina tropicala.

Cum insa temperaturile sar de 39 de grade Celsius vara, cea mai buna perioada pentru a evada in Goa este intre noiembrie si aprilie. Asa ca atunci cand o sa alegi Goa pentru vacanta ta, o sa incepi ca crezi ca paradisul exista pe pamant si mai ales pe pamant indian. Un paradis aromat la propriu pentru Goa este o destinatie din care nu trebuie sa pleci pana nu vizitezi plantatiile cu mirodenii, Savoi Verem Spice Garden si Garden of Eden.

Sursa foto: Mirodenii in India/Shutterstock.com

Calatoria ta spre Goa urmeaza de fapt drumul mirodeniilor, care incepe in Mumbai. Vacanta ta poate deveni si mai "picanta" daca pornesti in descoperirea gustului indian, si la propriu, si la figurat, pe mare. Operatorii romani au oferte pentru croaziera de 14 zile, in care traiesti mai multe destinatii in acelasi timp, de la Mumbai, Goa, Kochi (India), Kuda Bandos Island (Maldive), Colombo, Galle (Sri Lanka) si Chennai (India). Toata aceasta experienta costa peste 3.400 de euro de persoana, plus taxe portuare de 117 euro, pret in care sunt incluse cazarea pe vasul de croaziera cu toate facilitatile, bauturi alcoolice si nonalcoolice si mese zilnice si biletele de avion pe ruta Romania-India-Romania.

Daca vrei totusi sa vizitezi doar Goa, o simulare de rezervare bilete de avion pe site-urile specializate arata ca acestea pornesc de la 2.600 lei, intre 20 si 27 noiembrie 2014, dus-intors. Zborul Bucuresti-Goa dureaza 17 ore si 45 de minute, are doua escale, in Dubai si Mumbai. Pana in Dubai zboara Tarom, iar din emiratul arab opereaza compania indiana Jet Airways.

Daca nu aveti incredere in rezervarea pe Booking.com, unde o noapte la un hotel de 3 stele o poti gasi si la 150 lei/camera de doua persoane, puteti apela la agentiile de turism. Ofertele pentru un hotel de 4 stele in Goa incep de la 60 euro/noapte/persoana cu servicii all inclusive.

Acum ca v-a crescut pofta de calatorit, mai ales in Goa, nu uitati ca vacantele merita si mii de euro pentru ca experientele adunate in lume nu le puteti pierde, nu vi le poate fura nimeni si nu se demodeaza.

Sursa foto: Goa, India/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »


Setari Cookie-uri