Setenil de las Bodegas este un mic oras in Spania construit sub stanca, unde traiesc 3.043 de oameni. Oraselul a devenit o atractie turistica tocmai datorita arhitecturii sale unice, scrie Business Insider.

Setenil de las Bodegas se afla in provincia Cadiz din regiunea Andaluzia, in sudul Spaniei, este plin de casute albe construite in si din peretele de stanca al Cheilor Raului Trejo si se intinde pe o suprafata de 82 km patrati.

Cu tavan, pereti si podea de-a gata, oamenii care si-au facut casa aici nu prea au avut de muncit si nici cheltuieli prea mari, pentru ca au avut de construit doar fatada locuintei. Dar pe langa eficienta in constructii, Setenil de las Bodegas este "eficient" si in turism datorita arhitecturii sale care lasa cu gura cascata orice vizitator.

Cum ajungi in Setenil de las Bodegas

Dupa ce aterizezi in Malaga, cel mai apropiat oras cu aeroport, iei autobuzul si ajungi in Setenil in 2 ore si 10 minute. Un bilet Malaga-Setenil costa 10,68 euro.

Click pe imagine pentru extindere

Citeste si:
Sute de romani, tratati ca animalele in Spania
Sute de romani, tratati ca...

Sursa foto: Captura Rome2rio.com

Asa ca intr-un city break sau o vacanta mai lunga in Malaga sau prin intreaga Andaluzie poti sa dai o fuga si in Setenil de las Bodegas. Oraselul in sine este un obiectiv turistic, unde sa ratacesti pe stradute inguste si sa admiri casele albe sapate in stanca. O noapte de cazare in Setenil costa intre 40 si 190 euro, in functie de tipul de cazare ales, pensiune sau hotel.

Citeste si:
Orasul care sta de 5 zile fara apa. Scoli si gradinite, inchise
Orasul care sta de 5 zile...

Sursa foto: mmee/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Barcelona: Noi ciocniri violente intre separatisti si politie