Potrivit Biroul de Ancheta si Analiza pentru Securitatea aviatiei civile (BEA) din Franta, un medic a recomandat ca Andreas Lubitz sa primeasca tratament intr-un spital de psihiatrie, cu doua saptamani inainte ca acesta sa prabuseasca avionul Germanwings in Alpii francezi, informeaza Le Figaro. BEA a prezentat intr-un raport informatii potrivit carora Andreas Lubitz a inceput sa prezinte simptomele unei depresii psihotice in decembrie 2014, si ca a consultat mai multi medici in lunile care au urmat, scrie Mediafax.

Niciunul dintre acestia nu a alertat autoritatile aeronautice sau angajatorul pilotului. Raportul, facut public in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in apropiere de Paris, confirma faptul ca prabusirea avionului a fost rezultatul unui act voluntar al copilotului german, Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.

Expertii aviatiei civile franceze au recomantat o intensificare a controlului medical la care sunt supusi pilotii, in raportul final al anchetei privind prabusirea avionului Germanwings in sudul Alpilor francezi, in martie 2015, accident soldat cu moartea a 150 de persoane. BEA recomanda "efectuarea unei analize regulate in ceea ce priveste incapacitatile de zbor ale pilotilor, cauzate in special de probleme de ordin psihologic sau psihiatric".

Sursa foto: Ewais/Shutterstock.com