Vola.ro: Romanii au inceput sa plateasca vacante cu moneda virtuala Bitcoin

Turistii romanii au inceput sa plateasca bilete de avion sau vacante cu moneda virtuala Bitcoin, chiar daca plata cu cardul de debit sau de credit este in continuare cea mai folosita, potrivit unui comunicat Vola.ro.

Doi din trei romani care cumpara online produse turistice prefera sa achite cu cardul. Fie ca este vorba de un card de debit sau credit, peste 65% dintre clientii Vola.ro au ales aceasta metoda de plata-instant. Din cei 35% ramasi, mare parte au incheiat tranzactia tot online, folosind transferul bancar prin servicii de online banking sau chiar criptomoneda Bitcoin. Doar o mica parte dintre turistii care au calatorit in 2015 cu Vola.ro au optat pentru o metoda de plata offline, precum plata la sucursala unei banci, la sediul agentiei din Bucuresti sau la terminalele ZebraPay din tara.

Zborurile low-cost, preferatele romanilor

Cei mai multi dintre turistii care au calatorit cu avionul au ales bilete ale companiilor Wizz Air, Tarom, Blue Air, Ryanair, ale grupului Lufthansa sau Air France KLM.

"Se poate observa o preferinta a romanilor pentru companiile de tip low-cost, cele mai mari companii de acest tip prezente pe piata din Romania situandu-se in topul vanzarilor. Acest lucru are evident un impact asupra intregii piete, pentru ca a fortat, de asemenea, companiile de linie sa vina cu reduceri de pret sau sa aplice un model de business similar. De exemplu, numeroase companii de linie au inceput sa ofere bagajul de cala doar contra-cost", a declarat Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

Pentru 2016, Vola estimeaza o crestere de 30-40% pentru platforma din Romania, ajungand astfel la o cifra de afaceri de 55-60 milioane euro, iar la nivel de grup estimarea pentru 2016 este de peste 85 milioane euro.

Principala parghie de crestere va ramane vanzarea biletelor de avion, la care se va adauga si cea a pachetelor de tip city break si tour-operator. In acest scop, de la inceputul acestui an, Vola.ro a integrat oferte de la principalii tour-operatori de pe piata, devenind revanzator pentru pachete de tipul vacantelor charter in Grecia, Spania sau Turcia.

Citeste si:
Românii preferă avionul: 34% creștere la achiziționare biletelor...
Românii preferă avionul...

Pe piata turismului online din Romania mai activeaza Paravion, Tripsta, eSky, iar printre cele mai mari agentii de turism sunt TUI TravelCenter/Euroline, Perfect Tour, Happy Tour, Christian Tour, Eximtur.

Sursa foto: 3Dsculptor/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri