Urmarile atentatelor teroriste asupra turismului sunt extrem de grave, turistii evita sa calatoreasca in zonele respective, chiar si persoanele care calatoresc in interes de afaceri refuza sa mai mearga in acele zone, a declara, pentru News.ro, presedintele interimar al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Remus Visan.

Dupa atentatele de marti de la Bruxelles, soldate cu peste 30 de morti, autoritatile belgiene au declarat trei zile de doliu national, a anuntat presa belgiana. Calatoriile programate spre capitala Belgiei sunt afectate, in aceste conditii, conform News.ro

”Destinatiile respective dispar din preferintele turistilor pentru o vreme. In multe cazuri, orasele unde au avut loc atentate au si fost inchise cateva zile. Calatoriile s-au reluat dupa ce situatia a revenit la normal”, a afirmat Visan

Totusi, increderea turistilor se restabileste pe masura ce autoritatile reusesc sa readuca situatia sub control.

”Parisul este in topul destinatiilor de city break chiar si dupa atentatele care au avut loc in 13 noiembrie”, a mentionat seful ANAT.

Dupa producerea atentatelor din Belgia, Tarom a anulat sau redirectionat zborurile catre Bruxelles, astfel incat pasagerii care au bilete catre si dinspre aceasta destinatie vor fi acceptati, fara costuri suplimentare, pe zborurile Tarom spre si dinspre Amsterdam, Paris, Londra, Frankfurt si Munchen.

Rezervarile pot scadea cu 100% si fiind situatii de forta majora, calatorii isi primesc imediat banii inapoi, sustine Visan.
In prezent, exista scaderi de rezervari pe mai multe destinatii, nu numai pentru Bruxelles, iar situatia va incepe sa revina la normal abia peste o saptamana, estimeaza ANAT. Pe de alta parte, turismul isi poate reveni mai repede datorita preturilor mici.

”Concurenta dintre companiile aeriene aduce preturi foarte atractive pentru calatoriile cu avionul in marile orase si implicit pentru city break-uri, iar acest lucru ii indeamna pe romani sa mearga in vacanta si in locurile unde au fost atentate”, a declarat Visan.

Autoritatile belgiene au anuntat ca aeroportul Zaventem din Bruxelles va ramane inchis si joi, dupa atentatele care au avut loc marti.

Sursa foto: 06photo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri