„Desi suntem constienti ca lucrari de reparatii sunt necesare si ne bucura faptul ca acestea sunt efectuate, constatam ca nu exista o planificare rationala a exploatarii autostrazii de catre CNADNR. Eventualele reabilitari nu au fost corect planificate, analizate si nu a fost evaluat impact ul economic asupra activitatii turistice pe litoral, in sezonul estival. Constatam, inca o data, ca nu exista, asa cum ar fi normal, un schimb de informatii interministeriale pe subiecte care pot afecta anumite sectoare ale economiei. CNADNR nu a informat autoritatile din turism si, cu atat mai putin, mediul privat despre inceperea acestor reparatii, care vor afecta traficul de turisti pe litoral in sezonul estival”, se arata intr-un comunicat al FPTR.

Astfel, patronatele din turism solicita CNADNR sa prezinte un calendar al executiilor lucrarilor, din care sa rezulte evitarea efectelor economice negative, asupra industriei turismului.

„In contextul in care o serie de destinatii turistice europene au devenit nesigure din cauza atentatelor teroriste sau a amenintarilor venite din aceasta directie, sansa Romaniei, considerata o tara sigura, de a trage turisti, este boicotata de piedicile puse de CNADNR”, sustin reprezentantii din turism.

Acestia sustin ca turistii vor petrece de doua ori mai mult timp in trafic intre Bucuresti si mare, in loc de doua ore in mod normal.

Sursa foto: XXLPhoto / Shutterstock