Vanzarile pe pachetele de vacanta de Paste au crescut cu circa 40% fata de 2015. Unul din motivele care au determinat aceasta evolutie este faptul ca Pastele coincide cu minivacanta de 1 Mai, astfel, mai multi turisti doresc sa profite de aceasta zi libera pentru a calatori.

Bugetul mediu alocat de cei care opteaza pentru destinatii externe se ridica la circa 350 euro de persoana, similar celui cheltuit in 2015, suficient pentru a acoperi biletele de avion, cazarea cu mic dejun inclus pentru trei nopti la un hotel de trei stele, dar si transferul tur-retur de la aeroport la hotel.

”Anul acesta am observat din timp interesul crescand al romanilor pentru calatoriile de Pasti, in conditiile in care primele rezervari le-am avut inca din a doua luna a anului.Majoritatea a ales sejururi de 3-4 zile, in Europa, cu costuri medii, de pina la 400 euro de persoana, insa am inregistrat cereri inclusiv pe pachete de peste 1000 euro, pentru circuite sau destinatii exotice, in Iordania, Israel sau Peninsula Sorrentina, in Italia”, declara Remus Visan, director general Paravion.

Potrivit acestuia, cel mai scump pachet de Paste din oferta Paravion s-a ridicat la circa 1.200 euro/ persoana, pentru un circuit de 8 zile in Iordania, cu bilet de avion dus-intors, cazare la hoteluri de patru stele, excursii organizate la principalele obiective turistice, jeep safari si transfer aeroport-hotel-aeroport.

A doua cea mai costisitoare vacanta pascala vanduta de agentie anul acesta s-a ridicat la 880 euro/persoana, tot pentru un circuit, insa in Israel. Bugetul acopera 6 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de patru stele, biletele de avion, excursii la obiective turistice si transfer de la hotel la aeroport, si invers.

Citeste si:

Majoritatea romanilor care au ales sa-si petreaca minivacanta de sarbatori in afara tarii, prin Paravion, circa 30% dintre ei, au optat pentru Praga, Viena, Roma, Amsterdam si Sicilia. Cei care au preferat Capitala Italiei, au platit, in medie, 260 euro/persoana, buget suficient pentru a acoperi biletele de avion tur-retur, cazarea pentru trei nopti la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, respectiv transferul de la aeroport la hotel, si invers.

Anul trecut, majoritatea celor care au ales sa calatoreasca in Europa de 1 Mai au preferat Bulgaria, Grecia, Cipru si Italia, iar cei care s-au orientat mai depate de continent, au ales Egiptul si Dubaiul.

Pastele in tara: cat platesc romanii pentru a petrece sarbatorile pascale in Romania

Destinatiile interne de Paste au generat, anul acesta, circa 10% din vanzarile dedicate Paravion, cele mai accesate pachete fiind cele din Mamaia, Vatra Dornei, Durau, Baile Felix si Predeal.

Pentru vacantele in Romania, bugetul mediu se ridica la circa 150 euro, suma care, insa, acopera strict serviciile de cazare pentru 3 nopti, cu mic dejun si masa traditionala de Pasti, fara transport sau alte obiective asigurate de agentie.

Paravion, detinuta de fondul de investitii GED Capital, estimeaza o cifra de afaceri de 60 milioane de euro anul acesta pe plan local, in crestere cu 30% fata de 2015. Consolidat cu cifra de afaceri a Bavul.com, business-ul pe care il opereaza in Turcia, vizeaza afaceri de peste 80 milioane euro in 2016.

Pe piata romaneasca, Paravion concureaza cu Vola, Tripsta, Fly-go si eSky.

Sursa foto: legenda/Shutterstock.com