20 Mai 2016

Paradisul exotic unde accesul turistilor va fi interzis de anul acesta: decizia vizeaza una dintre cele mai frumoase insule din lume



Una dintre cele mai frumoase insule din lume, un adevarat paradis estival sufocat de numarul mare de turisti, va interzice anul acesta accesul vizitatorilor pentru a permite refacerea ecosistemului, conform Adevarul.

Autoritatile din Thailanda au anuntat ca una dintre cele mai frumoase insule din tara, Koh Tachai, va intra intr-o perioada de refacere dupa ce fluxul de turisti a afectat grav ecosistemul. Astfel, din 15 octombrie, insula Koh Tachai nu va mai primi vizitatori pentru o perioada nedefinita de timp. Tunya Netithammakul, directorul general al departamentului care se ocupa de parcurile nationale din Thailanda, a precizat ca in lipsa unei astfel de masuri insula va fi afectata in mod ireversibil.

Popularitatea de care se bucura insula in randul turistilor a dus la supraaglomerare si mediul inconjurator s-a degradat pana in punctul in care daca nu se iau masuri, recuperarea pierderilor va deveni imposibila. Un exemplu care a dus la situatia respectiva este depasirea constanta a limitei de turisti setata pentru plaja, de 70 de persoane pe zi. Astfel, numarul ajungea adesea si la 1.000 de persoane.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si