Verificarile au loc desi autoritatile aeroportuare au retras cateva sute de badgeuri de securitate, care le permite accesul angajatilor in toate zonele aeroportului, dupa ultimele atentate teroriste. Este mult prea devreme pentru a spune daca zborul EgyptAir, care a decolat de pe aeroportul Roissy, a fost detonat de o bomba strecurata la bord, insa autoritatile nu isi asuma nicio sansa, scrie News.ro.

In urma atentatelor teroriste, 600 dintre cei 86.000 de angajati ai aeroportului au fost eliberati de badge-ul de securitate pentru ca aveau cazier. De asemenea, autoritatile au depistat 85 de simpatizanti ai islamistilor in randul angajatilor. Alti 400 de angajati sunt anchetati, dupa ce au fost semnalati ca fiind predispusi la radicalizare.

Insa, anchetatorii sustin ca nu au ajuns la o concluzie cu privire la ce a doborat zborul MS804 si investigheaza doar o alta pista. De asemenea, anchetatorii au inceput sa analizeze lista de pasageri.

”Este mult prea devreme pentru a spune daca vreun individ are un profil problematic. Dar asta nu inseamna ca nu exista suspiciuni”, a precizat o sursa din interiorul anchetei.

Citeste si:

Armata a recuperat primele resturi din epava zborului MS804, printre care se numara ramasite umane, scaune de avion si bagaje ale pasagerilor. Autoritatile egiptene au condus operatiunile de cautare din Marea Mediterana, cu sprijin din partea francezilor, grecilor si turcilor. De asemenea, SUA a trimis la fata locului un avion militar de supraveghere maritima, care se afla pe insula Sicilia.

La bordul aeronavei de tip Airbus 320, construita in 2003, se aflau 66 de persoane, iar bagajele acestora au fost gasite imprastiate intr-un perimetru din Marea Mediterana, impreuna cu mai multe resturi din epava si cu ramasite umane.

Sursa foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock.com