6 obiceiuri care ne distrug vacanta: cu cat timp inainte de plecare ajungem sa fim cel mai stresati si cantitatea de alcool care nu trebuie depasita in concediu

Tanjim luni la rand dupa o vacanta binemeritata, facem planuri si economii cu gandul la zilele de odihna in care ne vom reincarca bateriile si vom lasa in urma ritmul alert de viata. Problema este ca in dorinta de ne simti cat mai bine ajungem sa facem greseli care ne dau peste cap concediul, conform Adevarul.

Pregatirile de vacanta, dar si comportamentul pe care il avem in timpul concediului ne saboteaza stare de bine in asemenea masura incat multi ajungem sa ne imbolnavim exact atunci cand speram sa ne relaxam sau sa ne intoarcem la munca mai obositi decat inainte de zilele libere.

Este o realitate relevata si de rezultatele unui studiu olandez, conform caruia 1 din 30 de persoane acuza diverse probleme de sanatate exact in perioada concediului, in timp ce 8 din 10 persoane care nu reuseau sa se relaxeze in concediu si a carora stare de sanatate se inrautatea in timpul liber au reusit sa se simta mult mai bine abia dupa ce si-au gasit un loc de munca mai putin stresant.

Nu ne organizam eficient

Cu trei saptamani inainte sa plecam in vacanta devenim extrem de stresati la locul de munca, a explicat directorul Societatii pentru Managerierea Stresului din Marea Britanei, Neil Shah. „In aceste cateva saptamani, nivelul hormonilor stresului, cortizolul si adrenalina, creste extrem de mult, iar in clipa in care ne relaxam sistemul nostru imunitar se prabuseste si devenim mai sensibili la imbolnaviri”, dupa cum a declarat acesta.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri