Potrivit MAI, incepand de vineri au fost mobilizati peste 54.000 de politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera, care au gestionat peste 140 de evenimente si manifestari publice, au asigurat ordinea publica in zona celor peste 16.400 de lacasuri de cult unde s-au oficiat slujbe de Rusalii, dar si pe litoral si in statiunile de la munte, scrie News.ro.

"Pe litoral, dar si in majoritatea statiunilor turistice din tara s-a inregistrat un numar foarte mare de turisti, ceea ce a impus o prezenta activa in teren a structurilor de asigurare a ordinii publice, pana in prezent nefiind inregistrate evenimente deosebite in planul sigurantei publice", sustine MAI.

In minivacanta de Rusalii, peste jumatate de milion de persoane si 150.000 de autovehicule au tranzitat punctele de trecere a frontierei, fiind mobilizati aproape 2.500 de politisti de frontiera.

Ministerul de Interne mai spune ca doua elicoptere ale MAI asigura suportul aerian pentru Politia Rutiera. In aceasta perioada, elicopterele MAI au desfasurat patru misiuni impreuna cu Politia Romana si alte 13 de la reluarea zborurilor aero-medicale SMURD.