Cele doua aparate Airbus A310 sunt cele mai vechi din flota Tarom, fiind cumparate in 1992. "Din cauza unei situatii tehnice neprevazute, a trebuit sa regandim programul de zbor in functie de disponibilitatea celorlalte aeronave. Astfel, am anulat astazi cursele de Praga, Paris si Geneva. Ne pare rau pentru disconfortul creat, insa ne dorim calatorii sigure pentru pasagerii nostri", a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Tarom, Georgeta Dinu.

"Toti pasagerii acestor curse au fost rerutati catre destinatia lor finala. Ambele Airbus A 310 sunt indisponibile si se lucreaza in regim de urgenta pentru a fi introduse din nou in programul de zbor", a completat Dinu. Tarom are o flota de 23 de avioane formata din trei marci diferite, Airbus, ATR si Boeing, cu o medie de varsta de peste 15 ani, ceea ce creaza probleme pe partea de intretinere si operare.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a avertizat la inceputul acestui an ca aceasta situatie trebuie sa se schimbe, iar compania sa aiba mai putine modele si marci de avioane in portofoliul sau pentru a deveni eficienta. O decizie legata de reinnoirea flotei Tarom ar putea fi luata in acest an.