Tramvaiul si instalatia pe care functioneaza au fost construite de o firma austriaca, Doppelmayr/Garaventa, care astfel a inregistrat doua recorduri mondiale: cea mai mare cabina de tramvai aerian (230 de persoane) si cablul situat la cea mai mare inaltime pentru un astfel de transport, la 188,96 metri distanta de sol, potrivit site-ului companiei constructoare.

Sursa foto: doppelmayr.com

Tramvaiul aerian a fost construit intr-un an si jumatate si a costat 282 milioane de dolari, scrie un site de profil. Acesta circula pe o distanta de peste 2 km, pe care o parcurge in 15 minute, deasupra orasului Halong din golful Halong Bay, o zona aflata in Patrimoniul UNESCO. Golful Halong Bay este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Vietnam, cu 7 milioane de turisti anual, in care exista mii de insule mici.

De altfel, Vietnam este o destinatie deosebita din Asia pe care sa o vizitezi oricand. Spre exemplu, in golful Halong Bay mai pot vedea satul plutitor Cua Van (foto jos), unde casele plutesc pur si simplu pe apa. Aici, locuiesc 733 de oameni in 176 de "gospodarii", iar multe dintre ele au antene parabolice, potrivit Ha Long Bay Tours.

Citeste si:

Sursa foto: PhotoRoman/Shutterstock.com

In Cua Van poti sa experimentezi stilul de viata autentic al locuitorilor care traiesc in mare parte din pescuit. Practic, aici te poti lasa dus de val la propriu intr-o barca si poti contempla asupra peisajului completat de muntii din jur.

In golful Halong Bay ajungi dupa ce aterizezi in capitala vietnameza Hanoi, iar apoi poti cumpara un tur organizat sau poti calatori pe cont propriu timp de 3-4 ore spre Halong City, orasul port de unde pleaca crozierele spre acest golf.

Sursa foto: Doppelmayr.com