Autoritatea anti-monopol a declansat, la inceputul anului, o investigatie pe piata serviciilor de turism, supectand o intelegere intre marii turoperatori pentru limitarea discounturilor oferite agentiilor revanzatoare, potrivit News.ro.

Agentiile anchetate sunt Paralela 45, Paravion, Eximtur, Mareea, Christian Tour, Perfect Tour, HappyTour, Eurolines, Klever Travel, Europabus, Danubius Travel si Amarino. Consiliul Concurentei a efectuat inspectii la sediile si punctele de lucru ale acestora.

”Investigatia a demarat la inceputul anului si ar putea fi finalizata in acest an. Daca vom gasi vinovati, inclusiv clientii ar putea fi despagubiti daca au platit prea mult pentru servicii”, a spus Chiritoiu, in cadrul unui seminar pe tema Legii Concurentei pentru agentiile de turism.

Citeste si:

Aceasta a fost prima investigatie declansata de autoritatea de concurenta in urma unor informatii primite printr-o sesizare anonima inregistrata pe Platforma avertizorilor de concurenta.

Platforma reprezinta un instrument care asigura anonimatul persoanelor care doresc sa comunice Consiliului Concurentei informatii referitoare la activitatile de tip cartel ale unor companii.

In prezent pe piata romaneasca sunt peste 2.000 de agentii de turism.

Sursa foto: Marcos Mesa Sam Wordley/Shutterstock.com