Astfel, eventualele taxe percepute de compania aeriana pentru schimbarea zilei de zbor vor fi platite in continuare de pasageri.

"Noi renuntam la taxa pe care o percepem in mod normal pentru orice tip de modificare, iar restul conditiilor depind de compania aeriana si de clasa tarifara la care turistii si-au luat bilet", explica Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

Melinescu a mai spus ca s-a inregistrat o scadere de 15% a numarului de bilete de avion cu destinatia Istanbul vandute in aceasta perioada.

Starea de urgenta din Turcia a intrat in vigoare joi, dupa ce ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial, au anuntat autoritatile, citate de Reuters.
Decretul privind starea de urgenta a aparut in Monitorul Oficial la ora locala si a Romaniei 01.00, potrivit News.ro.

Citeste si:

Pe timpul starii de urgenta, presedintele poate conduce tara prin decrete. Interdictii de circulatie pot fi impuse, iar mitingurile si protestele pot fi interzise fara sa fie consultate autoritatile. Presa poate fi, de asemenea, limitata, iar fortele de securitate pot perchezitiona persoane, vehicule si pot confisca potentiale probe.

Ministerul de Interne a anuntat insa ca aceasta "nu-i va afecta pe civili", potrivit unei corespondente Al Jazeera la Ankara.

Ministerul roman al Afacerilor Externe precizeaza ca, potrivit informatiilor furnizate de autoritatile turce, instaurarea starii de urgenta in Turcia nu are ca efect direct restrictionarea libertatii de circulatie a populatiei civile sau a turistilor straini, insa autoritatile romane reitereaza avertismentul adresat romanilor aflati in aceasta tara de a ramane extrem de precauti si vigilenti.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, incepand cu data de 20 iulie, a fost decretata de Guvernul turc starea de urgenta pe intreg teritoriul Republicii Turcia, pentru o durata de 3 luni.