Povestea hotelului in care esti cazat in doua tari in acelasi timp: le-a dat batai de cap nazistilor in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial

Satul La Cure, localitate care se intinde atat in Franta, cat si in Elvetia, a devenit o destinatie turistica inedita gratie unui hotel care nu iese cu nimic in evidenta la prima vedere. Micul hotel Arbez este insa construit exact pe linia de granita dintre Franta si Elvetia, iar intreaga sa istorie este legata de acest detaliu, conform Adevarul.

Linia de granita dintre Elvetia si Franta trece chiar prin hotelul Arbez Franco-Suisse, din satul La Cure, iar la receptie turistii pot solicita sa fie cazati in camere in care pot sa spune ca au dormit in doua tari in acelasi timp, cum este cazul apartamentului pentru tineri casatoriti, unde patul este impartit in doua de granita.

Alte camere sunt cu totul asezate pe teritoriu elvetian, in anumite cazuri cu exceptia baii, care se afla in Franta, in timp ce alte incaperi se afla in mare parte pe taram francez, dar sifonierul este al elvetienilor. Pana si restaurantul hotelului a fost gandit astfel incat oaspetii sa poata beneficia de cele doua culturi in timpul vizitei. Mai exact, localul este impartit in doua, o parte fiind dedicata bucatariei cu specific francez, iar cealalta gastronomiei elvetiene.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri