Inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF), din cadrul ANAF, au verificat peste 2.000 de firme care isi desfasoara activitatea in statiunile de pe litoral. In cadrul acestei actiuni au fost dispuse amenzi si confiscari totalizand 10,36 milioane de lei.

Controalele au avut loc in perioada 1 iulie -26 august, fiind vizate 2.080 de contribuabili care isi desfasoara activitatea in statiunile turistice de pe litoralul Marii Negre.

Inspectorii antifrauda ai ANAF au aplicat 2.444 de sanctiuni contraventionale, din care 2.001 amenzi si 443 avertismente, valoarea amenzilor insumand 9,67 milioane lei.

In plus, au fost comnfiscate sume de bani in numerar, venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 696.337 de lei, a anuntat ANAF.

Inspectorii antifrauda au dispus si suspendarea activitatii a 23 de operatori economici - 12 pentru neutilizarea casei de marcat, 8 pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal si 3 pentru nerespectarea legii privind detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea de produse accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.

Citeste si:
Stingerea eronata a debitelor stabilite prin decizii de impunere
Stingerea eronata a debitelor...

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
(P) TAG YOUR IDEAS: Mihnea Mihalache-Fiastru X FREE NOW
Setari Cookie-uri