Vara aceasta, cei mai multi romani care au ales sa-si petreaca zilele de concediu in strainatate au optat pentru sejururi in Grecia (Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu) sau in Tenerife, conform Vola.ro. Destinatiile preferate pentru city break au ramas marile orase europene, printre care se numara Paris, Barcelona si Venetia.

Din analiza Vola.ro, rezulta ca vara aceasta, media de pret pentru un city break a fost de 250 de euro de persoana, cu 3 nopti de cazare si transport cu avionul incluse. Cel mai ieftin city break achizitionat prin intermediul Vola.ro a fost de 109 euro, cu 2 nopti de cazare in Roma si transport cu avionul.

Turistii romani au platit in medie 550 de euro de persoana pentru un sejur de 7 zile in afara tarii, cu transportul si cazarea incluse. Cei mai norocosi dintre acestia au profitat de ofertele Vola.ro si au mers in vacanta in Zakynthos, pentru 7 nopti, cu 200 de euro de persoana.

Extremele acestei veri au fost un city break de 3.740 de euro, la Viena, pentru un grup de 7 persoane, care a inclus 5 nopti de cazare, transport cu avionul si excursii optionale, si o vacanta de 14 zile, in Tokyo, la un hotel de 5 stele si bilet de avion business class, al carei pret a fost de 10.000 de euro pentru o familie (2 adulti + 1 copil).

In weekend la Roma, in concediu in insulele grecesti

Dintre turistii Vola.ro, mai mult de un sfert au optat pentru vacante in strainatate de cel putin 7 zile (27%), in timp ce 73% au ales city break-urile (vacante scurte, de 2-5 zile). Cea mai populara destinatie de city break in 2016 a fost Roma, urmata de Barcelona, Venetia, Dubai si Paris. In ceea ce priveste sejururile, optiunile principale ale romanilor au inclus destinatii din insulele grecesti si din Spania, respectiv Creta, Zakynthos, Santorini, Tenerife si Corfu, in ordinea mentionata.

”Per total, putem spune ca a fost o vara destul de agitata din punct de vedere turistic, cu repozitionari in topul destinatiilor preferate de romani pentru vacantele de vara. Desi a ridicat numeroase semne de intrebare, Turcia a continuat sa fie solicitata, dar intr-o masura mai mica decat anul trecut. De castigat din aceasta situatie au avut destinatiile mai vechi, intrate intr-un con de umbra, precum Tenerife, sau destinatii noi in preferintele romanilor, precum Portugalia”, a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Peste 20% dintre turisti au rezervat vacantele cu 3 saptamani inainte de plecare

In medie, turistii romani si-au rezervat vacanta cu aproximativ o luna si jumatate inainte, in cazul sejururilor, si cu 2 luni si jumatate inainte, in cazul city break-urilor. Cu toate acestea, multi turisti au facut rezervarile chiar si cu 3 saptamani inainte de data plecarii. Mai exact, 20% dintre rezervarile de city break si 24% dintre rezervarile de vacante au fost realizate cu maxim 21 de zile inainte.

Aproape 7% dintre rezervari au fost facute in ultima saptamana, chiar inainte de plecarea in vacanta, majoritatea fiind turisti care au profitat de ofertele last minute, ce au adus reduceri de pana la 60% in cazul destinatiilor din Grecia.

Vola este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, alaturi de TUI TravelCenter/Eurolines, Perfect Tour, Christian Tour, Happy Tour. Pe piata online, principalii jucatori sunt Paravion, Tripsta si eSky.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri