Roma este cea mai cautata destinatie de city break in luna octombrie, astfel ca aproape jumatate dintre turistii care si-au achizitionat pachete turistice de weekend in aceasta luna au ales sa viziteze capitala Italiei, potrivit Paravion.

Atractiile turistice si clima blanda, cu temperaturi mai ridicate decat cele de acasa, ii determina pe tot mai multi romani sa aleaga city break-urile in Cetatea Eterna. Conform datelor Paravion, 40% dintre turistii care si-au rezervat vacante de weekend in octombrie au ales pachetele disponibile in Roma.

Cele mai multe sejururi pentru aceasta destinatie, respectiv 60%, au fost cumparate la finele lunii august si la inceput de septembrie.
Bugetul mediu alocat de romanii care si-au programat city break-uri in octombrie in capitala Italiei se ridica la 200 de euro de persoana, pentru pachete ce includ bilete de avion si cazare cu mic dejun, la hotel de 3 stele.

”Turistii care merg la Roma trebuie sa isi stabileasca de la bun inceput un itinerariu cu principalele obiective. Plecand de la Colosseum, ei pot vizita Forul Roman, Piazza Venezia si Monumentul Vittorio Emanuele II, Columna si Forul lui Traian, Fontana di Trevi, Panteonul, Piazza Navona, Castelul Sant'Angelo, Muzeul Vatican si culminand cu Catedrala San Pietro, care ofera o priveliste de neuitat asupra Cetatii Eterne. Cei cu buget redus pot face economii daca merg in prima duminica a lunii, cand accesul la Colosseum si la Forul Roman este gratuit”, declara Remus Visan, director general al Paravion.

Potrivit acestuia, pentru luna octombrie s-au vandut si city break-uri in Europa la preturi ce depasesc 1.000 de euro pentru un cuplu. Astfel, cele mai scumpe pachete vandute de Paravion au fost in Valencia, la 800 de euro de persoana, pentru bilet de avion si 4 nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele, urmate de cele disponibile in Amsterdam, la pretul de 550 de euro de persoana, pentru bilet avion si 3 nopti de cazare cu mic dejun, la un hotel de 3 stele.

In topul celor mai scumpe pachete de weekend achizitionate de romani in aceasta luna se numara si cele in Verona, disponibile la pretul de 450 de euro de persoana, pentru bilet avion si 2 nopti de cazare la un hotel de 3*, cu mic dejun inclus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri