Ninsoarea de duminica dimineata a creat probleme si pe Aeroportul International Cluj, unde sapte aeronave au ramas la sol si au decolat cu intarziere din cauza ninsorii si a faptului ca stratul de gheata de pe aeronave nu a putut fi indepartat, alte curse internationale si interne avand in continuare intarzieri de zeci de minute.

Potrivit directorului Aeroportului international Cluj, David Ciceo, sapte curse au fost afectate de vreme, aeronavele avand nevoie de un timp mai mare pentru a se indeparta gheata de pe fuzelaj, scrie News.ro.

"Din cauza fenomenului de degivrare, au avut intarzieri zborurile care au decolat dimineata. S-a depus gheata pe aeronave, degivrarea a necesitat mai mult timp. A fost necesar chiar de 10 ori mai mult lichid de degivrare. In conditii normale, se folosesc 200-300 de litri de lichid pentru un avion, dar astazi am folosit chiar si doua tone. Avem destule resurse. Eficienta procesului a fost afectata si de vant, care in anumite momente inregistra viteze de 7 metri/secunda”, a explicat David Ciceo.

Directorul aeroportului a mai spus ca pe parcursul zilei vor mai fi intarzieri. Astfel, la ora 12:30, potrivit site-ului institutiei, patru curse internationale care ar fi trebuit sa soseasca la Cluj aveau intarzieri de ordinul zecilor de minute (Cologne, München, Billund si Luton). "Ar putea fi si de-a lungul zilei intarzieri. Probleme au fost doar la plecare. Pentru sosiri nu au fost curse deviate pentru ca pista este in conditii bune”, a mai explicat directorul Aeroportului International Cluj.

Sursa foto: InsectWorld / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri