Autoritatea Nationala pentru Turism a aplicat 79 de amenzi in valoare de 1,72 milioane lei in primele zece luni ale acestui an, sanctionand agentiile de turism, hotelurile si partiile de schi pentru neregulile constatate, si a retras 1.089 de licente de turism, potrivit datelor transmise de institutie, la solicitarea News.ro.

Directia generala control si autorizare turism din cadrul ANT a efectuat 400 de actiuni de control in primele zece luni ale anului, in structurile de cazare, structurile de alimentatie publica, la agentii de turism si partii de schi. ANT a retras in perioada mentionata 16 certificate de clasificare si 1.089 licente de turism si a emis 115 sanctiuni cu avertisment, conform News.ro.

"Deficientele constatate au fost functionarea agentiilor de turism fara detinerea politei de asigurare, nerespectarea obligatiilor asumate prin contractul incheiat cu turistii si nerespectarea criteriilor in baza carora s-au eliberat licenta si/sau anexa la aceasta", arata datele transmise News.ro.

In ceea ce priveste neregulile gasite la structurile de cazare si de alimentatie publica, acestea functionau fara certificat de clasificare sau nu au asigurat functionarea la categoria sau tipul de structura de primire turistica mentionate in certificatul de clasificare. In alte situatii, acestea functionau cu o alta structura a spatiilor decat cea stabilita prin anexa certificatului de clasificare ori nu au completat fisele de anuntare a turistilor cazati.

ANT a aplicat sanctiuni si la partiile de schi, din cauza ca functionau fara a fi omologate sau pentru ca nu asigurau indicatoarele de semnalizare, balizele si mijloacele de protectie la obstacolele periculoase. In 14 noiembrie, in Romania existau 2.577 de agentii de turism licentiate. Anul trecut, ANT a aplicat 145 de amenzi in valoare de 3,82 milioane lei.

Citeste si:
ANAT: In turism, plusvaloarea vine din atragerea turistilor straini
Nicolae Demetriade, ANAT: Vom...

Sursa foto: Manuel Findeis/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Alin Burcea: Operatorii care fac incoming in Romania sunt nebuni
Setari Cookie-uri