Mii de turisti petrec minivacanta de Sfantul Andrei si 1 Decembrie in statiunile de pe Valea Prahovei, unde preturile pentru cazare pornesc de la 80 de lei pentru o camera dubla, iar autoritatile au pregatit manifestari dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Miercuri, este deschis publicului Trenul Regal, care va stationa in Gara regala din Sinaia, iar joi se vor organiza manifestari dedicate Zilei Nationale.

Operatorii din turism anunta ca cei care nu si-au facut rezervari la munte inca mai gasesc camere in hoteluri, pensiuni si vile, scrie news.ro.

Cateva mii de turisti au ajuns deja, miercuri, in statiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece minivacanta de 1 Decembrie. Numeroase pensiuni si vile au pregatit oferte speciale pentru aceasta perioada, care includ cina traditionala la foc de tabara, cu vin fiert si tuica fiarta.

Preturile pentru cazare pornesc in aceasta perioada de 80 de lei pentru o camera dubla si ajug la peste 200 de euro in hotelurile de lux.

Autoritatile locale au pregatit manifestri dedicate zilei de 1 Decembrie. Astfel, Primaria Sinaia ii invita pe localnici si pe turisti la ”un moment de bucurie nationala” in ziua de 1 Decembrie, cand la Sinaia se vor organiza o expozitie tehnica de lupta, exercitii demonstrative de evacuare-salvare pregatite de catre instructorii Centrului de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor de Jandarmi Montan "Regele Carol I“ Sinaia, parada militara, slujba religioasa si depunere de coroane de flori. Participantii la manifestari vor primi stegulete, insigne si cocarde tricolore.

Turistii care ajung de miercuri la Sinaia au ocazia de a vizita Trenul Regal, care soseste in Gara Regala din Sinaia miercuri dupa amiaza, la ora 15.47. Dupa ceremonia oficiala de primire, incepand cu ora 16.00 si pana la ora 18.30 publicul poate vizita Trenul Regal.

Drumul national 1 este aglomerat, miercuri, pe sensul de urcare catre munte, in conditiile in care turistii continua sa se indrepte catre statiunile de pe Valea Prahovei si din judetul Brasov.

La ora transmiterii acestei stiri, in zona localitatii prahovene Nistoresti si in dreptul orasului Comarnic, precum si in dreptul statiunilor Sinaia, Busteni si Azuga, circulatia rutiera se desfasoara ingreunat, coloanele de masini intinzandu-se pe cativa kilometri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri